ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Ecomobility 2024: Ειδικός Έπαινος Ευχαριστίας απονεμήθηκε στον Δήμο Σικυωνίων

Στο πλαίσιο της βράβευσης των εργασιών του Ecomobility 2024, το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, τιμήθηκε ο δήμος Σικυωνίων με Ειδικό Έπαινο Ευχαριστίας για την υποστήριξή του στην εργασία που εκπόνησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κιάτου κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Τον έπαινο παρέλαβε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε σε αίθουσα της σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, του κράτους, της επιστημονικής κοινότητας, των Μέσων Ενημέρωσης και βεβαίως των μαθητών, των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτικών τους.

Το ECOMOBILITY και οι παράλληλες δράσεις  FREEMOBILITY και ECO2MOBILITY, αφορούν στην έρευνα, την παρατήρηση και τον εντοπισμό των προβλημάτων μετακίνησης των πόλεων καθώς και την υποβολή προτάσεων στην αυτοδιοίκηση για μετάβαση στην οικολογική μετακίνηση και την βιώσιμη κινητικότητα. Αυτό συνέβη με τις εργασίες των μαθητών από όλη την Ελλάδα με τις οποίες εντοπίστηκαν τα προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και συζητήθηκαν πιθανές λύσεις.

Από τον δήμο Σικυωνίων συμμετείχε το ΕΠΑΛ Κιάτου, το οποίο στις 9 Απριλίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων, παρουσίασε την εργασία του, που αφορούσε μεταξύ άλλων σε προτάσεις για την μετατροπή της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου-Πατρών σε χώρο αναψυχής και ποδηλατοδρόμησης.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος συνεχάρη τόσο τους μαθητές και τους καθηγητές για τη συμμετοχή τους όσο και την όλη διοργάνωση του Ecomobility γιατί μέσω αυτού του προγράμματος οι μαθητές αποκτούν περιβαλλοντικές γνώσεις, ενισχύεται η ομαδικότητα και προάγεται η ευγενής άμιλλα, ενεργοποιώντας παράλληλα τους νέους να σκεφτούν πώς θέλουν την πόλη και τον δήμο που ζουν και να προτείνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση λύσεις πάνω σ’ αυτό.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.