ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

ΝΠΔΔ «Ανέλιξη»: Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Βραχάτι

Η παρουσίαση έκλεισε τον κύκλο των φετινών επετειακών διοργανώσεων για την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου η τελευταία επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο δήμο Βέλου-Βόχας.

Στο φιλόξενο καφέ Espresso & More υπό τη διοργάνωση του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» δήμου Βέλου Βόχας πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες και μια παρουσίαση βιβλίου. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση μίλησαν: Η κοινωνική επιστήμων Ευγενία Κατούφα, µε θέµα: “Η συµβολή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση” και ο συνταξ. εκπαιδευτικός -συγγραφέας Κωνσταντίνος Γ. Κελλάρης µε θέµα: «Άγνωστα γεγονότα στην Κορινθία κατά την Επανάσταση».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κωνσταντίνου Γ. Κελλάρη: “Το Κληµέντι και η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας στην Επανάσταση του 1821”, το οποίο καταθέτει μια σειρά άγνωστων εγγράφων που φυλάσσονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στα αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας στη Βουλή και αφορούν στην περιοχή της Κορινθίας, ενώ πολλά από αυτά αναφέρονται σε περιοχές, ανθρώπους και γεγονότα της Βόχας.

Για το βιβλίο και ευρύτερα τη συμβολή των μικροϊστοριών που αποκαλύπτονται, στην ευρύτερη ιστοριογραφία μίλησε ο Νίκος Πουλόπουλος, Καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας  και Ελληνικού Πολιτισµού Πανεπιστηµίου St. Louis Missouri.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης επιτέλεσε με άριστο τρόπο ο Γιάννης Σώκος, συγγραφέας-δηµοσιογράφος-επικοινωνιολόγος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» Μαρία Καλλίρη, o αναπλ. καθηγητής Λαογραφίας Παν/μίου Πελοποννήσου Αριστείδης Δουλαβέρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βέλου-Βόχας Παναγιώτης Πανταζής και Νίκος Ραχανιώτης, καθώς και αρκετός κόσμος που παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον την όμορφη αυτή εκδήλωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.