ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Υπάρχει ελπίδα!

Δωρεά Ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κιάτου από την κυρία Λένα Παμπούκη
Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Νικ. Χρυσικός, η δωρήτρια κυρία Λένα Παμπούκη και ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος

Η δωρεά της κυρίας Ελένης Παμπούκη στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, μια κίνηση ανθρωπιάς, αλτρουϊσμού, αλληλεγγύης και κοινωνικής ενσυναίσθησης χάραξε με φως και ελπίδα την αυγή του νέου έτους – «Όαση μέσα στην υγειονομική και οικονομική κρίση», χαρακτήρισε την κίνηση ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια κυνική πλευρά της κοινωνίας και του κόσμου που υπερπροβάλλεται: “Νοικοκυραίοι” που κοιτάζουν τις δουλειές τους, αδιαφορούν επιδεικτικά για την τύχη κάθε συνανθρώπου τους και για οτιδήποτε σκιάζει το καλογυαλισμένο λούστρο της επίπλαστης ευτυχίας τους, διότι “δεν είναι δική τους δουλειά” και επειδή φυσικά “ε, δεν θα σώσουν αυτοί τον κόσμο”.

Μέσα αυτό το ιδιότυπο νέο σύστημα “αξιών”, ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που με τις πράξεις τους, χαράσσουν ένα μονοπάτι με φως, συντρίβοντας με δύναμη τον κυνισμό και την ψυχρότητα και γεμίζοντας ελπίδες και δύναμη τις ψυχές εκείνων που πιστεύουν ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά κατοικούν ακόμη σ’ αυτόν τον Κόσμο.

Ένας τέτοιος άνθρωπος αναμφισβήτητα είναι η κυρία Λένα Παμπούκη, από το Κιάτο, η οποία αθόρυβα εδώ και ένα χρόνο, κίνησε όλες τις διαδικασίες, υπερέβη κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο και ολοκλήρωσε μια γενναία δωρεά προς το Κέντρο Υγείας Κιάτου: Ένα ολοκαίνουργιο πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο και επιπλέον μηχανήματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Η δωρεά έγινε στη μνήμη των γονέων, του συζύγου και των παιδιών της κυρίας Παμπούκη και ειδικά για το ασθενοφόρο περιλαμβάνει τον δεσμευτικό όρο να ανήκει μεν στο στόλο του ΕΚΑΒ αλλά να έχει αποκλειστική έδρα το Κιάτο.

Στην λιτή τελετή παράδοσης του ασθενοφόρου, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, το παρόν έδωσαν ο Διευθυντής του Κ.Υ. Κιάτου κ. Νικόλαος Χρυσικός, ο Υποδιευθυντής του Κ.Υ. Κιάτου κ. Νικόλαος Κοκιόπουλος, ο Διευθυντής του Κ.Υ. Ξυλοκάστρου κ. Θεόδωρος Λυγερός, ο Υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Κορίνθου κ. Νικόλαος Σαϊσανάς, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Νίκος Ρόζος, διασώστες και γιατροί του Κ.Υ. Κιάτου.

  • Δωρεά Ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κιάτου από την κυρία Λένα Παμπούκη

Ο κ. Χρυσικός στις δηλώσεις του αναφέρθηκε αναλυτικά στη δωρεά της κυρίας Παμπούκη, που συνίσταται σε τέσσερα αντικείμενα μεγάλης «οικονομικής αλλά και υγειονομικής αξίας» όπως τόνισε. «Είναι» εξήγησε «ένα ασθενοφόρο το οποίο παραλάβαμε μόλις τώρα, είναι ένας υπερηχοτομογράφος και δύο καρδιογράφοι, που καλύπτουν καθημερινές ανάγκες του Κέντρου Υγείας». Ο κ. Χρυσικός ευχαρίστησε την κυρία Παμπούκη για την προσφορά της και της απένειμε εκ μέρους του Κέντρου Υγείας Κιάτου τιμητική πλακέτα. Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους δύο δημάρχους Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλου, ο οποίος ήταν παρών και Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο τον οποίον εκπροσωπούσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ρόζος για την αμέριστη βοήθειά τους στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όποτε τους ζητηθεί.

Η κυρία Παμπούκη στις σύντομες δηλώσεις της μετά την απονομή της τιμητικής πλακέτας επανέλαβε την προτροπή του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κιάτου και ευχήθηκε να βρεθούν κι άλλοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες και να ενισχύσουν με δωρεές, «αυτά που το Κράτος θα έπρεπε να έχει προβλέψει πολύ καιρό πριν», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε. «Η πρωτοβάθμια υγεία, όπως και η εκπαίδευση» τόνισε η κυρία Παμπούκη, «είναι πάρα πολύ σημαντικά». Εν συνεχεία εξήγησε ότι «επειδή προέρχομαι από ιατρική οικογένεια και περιβαλλόμουν πάντοτε από πολύ καλούς ιατρούς, επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίου – τον συμπατριώτη μας, τον Κωνσταντίνο Χωρέμη – ο νονός μου ήταν ο Γιώργος Ιωακείμογλου καθηγητής Φαρμακολογίας, ο πατέρας μου ήταν Καθηγητής Νευρολογίας-Ψυχιατρικής, και αυτούς θα ήθελα να τιμήσω. Και την μητέρα μου, που ήταν γιατρός, στη μνήμη των δύο παιδιών μου, του Νικόλα και της Ειρήνης και του πατέρα τους, του Γιάννου Κρανιδιώτη. Έτσι λοιπόν αποφάσισα πριν ένα χρόνο να προχωρήσω σε αυτή τη δωρεά, γιατί θεώρησα ότι είχα ως χρέος μου, ως πολίτης εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος αυτού του τόπου, να προχωρήσω σε όλο αυτό. Και στα μηχανήματα, που ευτυχώς ήρθαν το Μάρτιο, αλλά και στο ασθενοφόρο που ήρθε τώρα. Ας γίνει παράδειγμα σε συντοπίτες μας κι όχι μόνο Κορίνθιους, Πελοποννήσιους, Ελλαδίτες, απανταχού των Ελλήνων, να προβούν σε κάποια παρόμοια ή άλλη, κατά τις ανάγκες του τόπου πάντα, κίνηση και προσφορά».

Σπύρος Σταματόπουλος: «Όαση μέσα στην υγειονομική και οικονομική κρίση»

Στην τελετή όπως είπαμε, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ο οποίος, εκπροσωπώντας τόσο το δήμο όσο και την τοπική κοινωνία, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην δωρήτρια.

Ο κ. Σταματόπουλος στις σύντομες δηλώσεις του ευχαρίστησε την κυρία Λένα Παμπούκη για τη δωρεά, η οποία όπως είπε μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, ώστε να υπάρξουν κι άλλες ανάλογες κινήσεις. «Ο δήμος» τόνισε ο Σπύρος Σταματόπουλος «θα τιμήσει αυτή την προσφορά σας στην τοπική κοινωνία, όπως κάνουμε με όλους τους δωρητές και ευεργέτες, όταν βέβαια το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες», συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στο αντικείμενο της δωρεάς ο δήμαρχος Σικυωνίων τόνισε ότι είναι «υψίστης σημασίας για το Κέντρο Υγείας Κιάτου και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Ειδικότερα, ο Σπύρος Σταματόπουλος έθιξε και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του δήμου Σικυωνίων στην υποστήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας τονίζοντας πως γίνεται ό,τι είναι το καλύτερο δυνατόν εξασφαλίζοντας μάλιστα και τη συνεργασία της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια. «Ανακαινίστηκε το Κέντρο Υγείας Κιάτου», είπε, «ανακαινίστηκε το Κέντρο Υγείας Γκούρας και ολοκληρώνεται το Πολυδύναμο Ιατρείο στους Καλλιάνους κι έτσι έχουμε τρεις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις τρεις δημοτικές ενότητες», σημείωσε.

Επιπλέον ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα πολλά και διαφορετικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, για την επίλυση των οποίων «προσπαθούμε» είπε, «και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας να τα λύσουμε», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υγειονομική κρίση στην οποία βρίσκεται όλος ο κόσμος υπογραμμίζοντας ότι «είπαμε ότι ξεπεράσαμε την οικονομική κρίση όμως την ξαναβρήκαμε μπροστά μας, ως συνέπεια της υγειονομικής κρίσης και αυτή η δωρεά μέσα σ’ αυτή την υγειονομική και οικονομική κρίση είναι όαση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην τοπική κοινωνία. Συγχαρητήρια και πάλι» είπε ο Σπύρος Σταματόπουλος απευθυνόμενος στην κυρία Λένα Παμπούκη «εύχομαι να ακολουθηθεί το παράδειγμά σας» και κατέληξε χαριτολογώντας για το ασθενοφόρο «αχρείαστο να ‘ναι»!

Νίκος Ρόζος: «Άριστη η συνεργασία μας με το Κέντρο Υγείας Κιάτου»

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, η δωρήτρια κυρία Λένα Παμπούκη, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Νικ. Χρυσικός και ο αντιδήμαρχος Βέλου-Βόχας Νίκος Ρόζος

Ο αντιδήμαρχος Βέλου-Βόχας που βρέθηκε στην εκδήλωση εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο, συνεχάρη και ευχαρίστησε την κυρία Παμπούκη για τη δωρεά της και ευχήθηκε με τη σειρά του να βρεθούν και άλλοι πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Ο κ. Ρόζος τόνισε ότι «Ο δήμος Βέλου-Βόχας έχει άριστη συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κιάτου και με τον Δ/ντή τον κ. Χρυσικό και θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό» ενώ σημείωσε ότι καθημερινά πολλοί δημότες Βέλου-Βόχας εξυπηρετούνται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Κιάτου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.