ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Σπύρος Καραβάς: «Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για αγροτική οδοποιία»

«Μηδενικά αρδευτικά έργα στον ορίζοντα», λέει ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορίζοντες Δημιουργίας» Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ολοκληρώθηκε χθες 18 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

Ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κατεξοχήν αγροτικός δήμος με πολλά χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας και πραγματικά μεγάλες ανάγκες βελτίωσης αυτών, κατέθεσε μόλις μια πρόταση που αφορά δυο δρόμους στον Πύργο και στο Καμάρι προϋπολογισμού 500χιλ ευρώ, όπου ειδικά στο Καμάρι αυτός ο συγκεκριμένος δρόμος που επιλέχθηκε δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό γεωργικών εκτάσεων και δεν βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του χωριού.

Χάθηκε λοιπόν άλλη μια ευκαιρία να υποβάλλουμε πολλές περισσότερες προτάσεις και να βελτιώσουμε έτσι την καθημερινότητα των αγροτών μας.

Η δημοτική αρχή Τσιώτου επαίρεται για την ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ποσού 3,6εκατ ευρώ για αγροτικούς δρόμους. Με μια μελέτη χωρίς καμία διαβούλευση με τα τοπικά συμβούλια και τα χωριά μας, με προβλεπόμενους δρόμους πλάτους 3μ εν έτει 2022 (αλήθεια χρησιμοποιούν ακόμα όνους οι αγρότες μας;;;) και με πολλά χωριά εκτός μελέτης, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι επισκέπτονται μετά από 2,5 χρόνια εγκλεισμού τα καφενεία και αφισοκολλούν, αγωνιώντας προεκλογικά να παρουσιάσουν ένα δικό τους

 έργο. Όλα αυτά ενώ θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε πολλά από αυτά τα χρήματα από το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας του ΥΠΑΑΤ και να διοχετεύσουμε ένα μεγάλο μέρος από τα 3,6εκατ ευρώ του Αντώνης Τρίτσης σε έργα άρδευσης, αστικών αναπλάσεων και ενεργειακών αναβαθμίσεων, όπως ακριβώς έκαναν ορθότερα σκεπτόμενοι γειτονικοί δήμοι του νομού μας.
Ο αγροτικός κόσμος του δήμου μας ανησυχεί ιδιαίτερα για την έλλειψη νερού και απαιτεί μικρά αρδευτικά έργα γεωγραφικά κατανεμημένα σε όλα τα χωριά μας, με το ποτιστικό νερό να στερεύει και να χάνεται και 

την δημοτική αρχή να “σφυρίζει αδιάφορα”, υποσχόμενη από την πρώτη ημέρα την βέβαιη ένταξη και υλοποίηση της λιμνοδεξαμενής της Ρίζας ως τη μόνη λύση του αρδευτικού προβλήματος. Έως τότε οι αγρότες μας θα περιμένουν την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας του Αντώνης Τρίτσης για να πάνε ασφαλέστερα στα χωράφια τους που θα ξεραίνονται και θα παράγουν όλο και λιγότερο. Και αν δεν υλοποιηθεί στον επόμενο 1,5 χρόνο έως τις εκλογές η -βέβαιη κατά Τσιώτο- λιμνοδεξαμενή Ρίζας, τότε θα μιλάμε για την τετραετία της μεγαλύτερης ασυνέπειας λόγων και έργων των τελευταίων πολλών ετών στον δήμο μας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Ορίζοντες δημιουργίας δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
Σπύρος Καραβάς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.