ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δήμος Βέλου-Βόχας: Ολοκληρώθηκε το αντιδιαβρωτικό και η ανάπλαση στην Σαμούτανη

Οι επόμενες προτεραιότητες του Αννίβα για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες το αντιδιαβρωτικό έργο και η ανάπλαση της παραλιακής οδού Λαζανά του δήμου Βέλου-Βόχας στην περιοχή της Σαμούτανης. Το έργο το οποίο ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούνιο αποτελεί τμήμα του μεγαλύτερου έργου που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορά το σύνολο της κορινθιακής ακτογραμμής με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 2,8 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της Σαμούτανης οι παρεμβάσεις αφορούσαν ένα τμήμα 800 περίπου μέτρων το οποίο η διάβρωση των ακτών είχε καταστήσει εξαιρετικά επικίνδυνο τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα.

Με την ολοκλήρωση του έργου παραδόθηκε προς χρήση ένα, επαρκούς πλάτους και ασφαλές πεζοδρόμιο, ενώ αποκαταστάθηκε και ασφαλτοστρώθηκε το οδόστρωμα καθιστώντας την διέλευση των οχημάτων ασφαλή.

Οι επόμενες προτεραιότητες

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση του έργου εμφανίστηκε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος ο οποίος επί σειρά ετών “κυνηγούσε” την υλοποίησή του μέσω της περιφερειακής αρχής.

Θυμόμαστε όλοι την αγωνία και την ένταση με την οποία έβαζε το θέμα  σε κάθε ευκαιρία, αφού στον δήμο του εντοπίζονταν και εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ποιος δεν θυμάται τις αλλεπάλληλες επισκέψεις, τις πιέσεις και τις δηλώσεις του δημάρχου Βέλου-Βόχας στην Περιφέρεια – τόσο στην εποχή Τατούλη, όσο και στην παρούσα περίοδο Νίκα – στην προσπάθειά του να βρει λύσεις στο πρόβλημα, δεδομένου ότι η νομοθεσία δεν δίνει το δικαίωμα στο δήμο τον ίδιον να επέμβει.

Πέρα λοιπόν από το κομμάτι της Σαμούτανης που ολοκληρώθηκε ο δήμαρχος έχει εντοπίσει άλλα δύο σημεία τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης:

  • Ένα κομμάτι δρόμου 500 μέτρων περίπου στο Κοκκώνι και κάτω από το παραθαλάσσιο πεζοδρόμιο, όπου έχουν δημιουργηθεί υπόσκαφα φαγώματα
  • Και ένα τρίτο κομμάτι δρόμου στο ύψος του παλιού ξενοδοχείου «Άντζελα» επίσης στο Κοκκώνι, όπου η θάλασσα έχει εισχωρήσει σημαντικά και κινδυνεύει να καταστρέψει ακόμη και το δρόμο.

Οι φωνές και οι εκκλήσεις του δημάρχου Βέλου-Βόχας εισακούστηκαν τελικά από την περιφερειακή αρχή Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή και έτσι τον Ιούνιο του 2021 ξεκίνησε το έργο από την περιοχή της Σαμούτανης, αφού είχε προηγηθεί αυτοψία του Τάσου Γκιολήστις προαναφερθείσες περιοχές, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι το μεγάλο πρόβλημα.

Η ολοκλήρωση των εργασιών στο κομμάτι της Σαμούτανης, ανοίγει τον δρόμο και για την υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων στο Κοκκώνι και την Νεράντζα και αποτελούν τη δικαίωσητου μακρού και επίμονου αγώνα του Αννίβα για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων έργων.

Εξάλλου ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, ο οποίος είναι αποτελεσματικός με έναν αθόρυβο τρόπο, δεν παραλείπει να τονίσει σε κάθε ευκαιρία ότι η διάβρωση των ακτών στον Κορινθιακό αποτελεί ένα μείζον ζήτημα που πρέπει να λυθεί συνολικά για όλο το μήκος των ακτών του και όχι αποσπασματικά.

Και ενώ οι εργασίες αυτές οπωσδήποτε θα ανακουφίσουν και θα προστατέψουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι έχουν πεπερασμένο χρόνο ζωής, δίνουν όμως το απαραίτητο χρονικό περιθώριο ώστε να εφαρμοστούν λύσεις μακροπρόθεσμες και πιο αποτελεσματικές για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.