ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίσκεψη-συζήτηση με τους αγρότες στην Στιμάγκα

Μια πολύ αξιόλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, μεταξύ παραγωγών αγροτών της Κοινότητας Στιμάγκας και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον Χαράλαμπο Κασίμη πρώην Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την Μαρία Θελερίτη πρώην Βουλεύτρια, τον Ανδρέα Χασάπη Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, την Σοφία Μπαλτά μέλος της Νομαρχιακής, μέλη της Ο.Μ Βέλου Βόχας, και την Σούλα Μπιτσακου Δημοτική Σύμβουλο Βέλου-Βόχας με την παράταξη «Το Μέλλον Σήμερα».

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όχι μόνο τα τρέχοντα προβλήματα των σταφυλοπαραγωγών (άλλωστε αυτά συζητούνται πολύ καιρό επί ματαίω) αλλά προτάθηκαν λύσεις, τρόποι πίεσης και συγκεκριμένες πρακτικές που πρέπει να εφαρμοστούν,  με ποιο τρόπο και από ποια αποθεματικά, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις φετινές ζημιές τους.

Η Μαρία Θελερίτη χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση κάλεσε τους παριστάμενους να περιγράψουν τα προβλήματά τους και να πουν τι περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί αγρότες πήραν το λόγο και περιέγραψαν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Η χρονιά είναι καταστροφική και λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω της ανομβρίας, της έλλειψης νερού και της κρίσης της εμπορίας των προϊόντων.

Οι σταφυλοπαραγωγοί δικαιούνται λύσεων επιβίωσης και όχι φρούδες υποσχέσεις. Ο Χαράλαμπος Κασίμης τούς υπέδειξε αναλυτικά τον τρόπο και την μέθοδο, με την οποία πρέπει να αιτηθούν βοήθειας από το Κράτος και να μην θυματοποιούνται από όσους έρχονται τάζοντας και μεταθέτοντας τα προβλήματά τους σε εξωγενείς παράγοντες.

Ο Χαρ. Κασίμης αφού έκανε μια πλήρη αποτύπωση της σημερινής κατάστασης, παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά και τις μεσο-μακροπρόθεσμες προκλήσεις και λύσεις.

Αναλυτικά συζητήθηκε το πρόβλημα της άρδευσης και οι λόγοι αργοπορίας από πλευράς της Κυβέρνησης της ολοκλήρωσης του φράγματος του Ασωπού, καθώς και η μη ολοκλήρωση – ούτε καν ανάθεση μέχρι σήμερα –  του δικτύου κλειστών αγωγών που είναι απαραίτητο για την άρδευση.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν είχε ολοκληρώσει το έργο το 2019 και παρέδωσε στην παρούσα κυβέρνηση έτοιμη και την χρηματοδότηση του νέου δικτύου, όμως αδικαιολογήτως μέχρι και σήμερα, ούτε το έργο του Ασωπού ολοκληρώθηκε, ούτε η μελέτη του αρδευτικού δικτύου ανατέθηκε. Μάταια προσπαθούν οι περιφερόμενοι πολιτικοί της ΝΔ του νομού μας να πείσουν ότι νοιάζονται και προσπαθούν για το συμφέρον των αγροτών, που καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά φέτος από την λειψυδρία.

Στο τέλος της πολύωρης συνάντησης οι παραγωγοί ζήτησαν μια νέα συνάντηση με τον Χαράλαμπο Κασίμη και τους παριστάμενους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να συζητήσουν υπό μορφή διαβούλευσης το σχέδιο Αναδιάρθρωσης των Καλλιεργειών και την Αλλαγή/Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού ΕΛΓΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.