ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Μιχάλης Λιάκος: Έξι συν ένα ερωτήματα για την λειψυδρία

Εν είδει ερωτημάτων προς την Δημοτική Αρχή διατυπώνονται οι προτάσεις-θέσεις και οι προβληματισμοί της δημοτικής παράταξης «Νέες Δυνάμεις» για την κήρυξη του Δήμου Βέλου-Βόχας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της έλλειψης νερού

Η κήρυξη του δήμου Βέλου-Βόχας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας και της συνεπακόλουθης λειψυδρίας αποτέλεσε και αποτελεί θέμα συζήτησης σε τοπικό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών επισκιάζει δραματικά κάθε άλλη κουβέντα.

Στο περιθώριο λοιπόν της τραγικής επικαιρότητας, ο Μιχάλης Λιάκος και η δημοτική παράταξη «Νέες Δυνάμεις» της οποίας ηγείται, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τοποθετούν, εν είδει ερωτημάτων προς την Δημοτική Αρχή, τις προτάσεις-θέσεις τους και τους προβληματισμούς τους για την λειψυδρία και την αντιμετώπισή της στα όρια του δήμου.

Πέρα από την ουσία των λύσεων και το κατά πόσο ευνοείται ή όχι η εφαρμογή τους σε τοπικό επίπεδο, η αλήθεια είναι ότι – επιτέλους – ήταν καιρός, να ακουστεί μια σοβαρή αντιπολιτευτική φωνή στον δήμο Βέλου-Βόχας. Μια φωνή που να γνωρίζει τα στοιχειώδη για την τεκμηρίωση ολοκληρωμένων προτάσεων που μπορούν να προσφέρουν σε έναν γόνιμο διάλογο, με σκοπό την εξυπηρέτηση και την ανακούφιση των δημοτών.

Ο κόσμος έχει κουραστεί από την στείρα, επικοινωνιακή, αίολη και έωλη, παλαιοκομματική επιχειρηματολογία. Αναζητά λύσεις και οι λύσεις σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα έρχονται με σοβαρές, τεκμηριωμένες προτάσεις και χαμηλούς τόνους και όχι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση που σας παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω, δείχνει ότι στο “στρατόπεδο” του Μιχάλη Λιάκου οι “Νέες Δυνάμεις” εργάζονται πυρετωδώς. Ανεξάρτητα από εάν οι λύσεις που προτείνονται είναι οι καλύτερες ή όχι, ανεξάρτητα από το εάν η δημοτική αρχή Παπακυριάκου έχει κάνει ίσως πολλά παραπάνω από όσα της αναγνωρίζουν – για προφανείς αντιπολιτευτικούς λόγους – η ανακοίνωση αυτή καθεαυτή βρίσκεται στα όρια ενός γόνιμου αυτοδιοικητικού διαλόγου, χωρίς αφορισμούς και αυτό είναι προς όφελος του δήμου και των δημοτών Βέλου-Βόχας.

Γιώτα Χρ. Αθανασούλη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συναισθανόμενοι τον πόνο και την ανείπωτη θλίψη που βιώνουμε όλοι μας με αφορμή τα τραγικά γεγονότα των προηγούμενων ημερών, επιλέξαμε τη σιωπή.

Τώρα όμως είναι η ώρα να επισημάνουμε τα εξής:

– Η κήρυξη του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για το θέμα της λειψυδρίας υφίσταται από τις 23.02.2023.

– Από την απόφαση αυτή απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις από τις οποίες η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κρύβεται και τις οποίες όφειλε να έχει ήδη εκπληρώσει από την υποβολή του αιτήματος για την ένταξη του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

– Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι συγκεκριμένα και συνιστούν τις προτάσεις μας για όλα αυτά που θα έπρεπε να έχουν γίνει μέχρι τώρα.

– Προτίθεται η Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει την πρόσφατη μελέτη της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών [πρ.Ι.Γ.Μ.Ε.], για τη διάνοιξη γεωτρήσεων στα τρία (3) σημεία που έχουν υποδειχθεί εντός του παραποτάμιου δικτύου του Δήμου μας;

– Προτίθεται η Δημοτική Αρχή να προβεί στον καθαρισμό των δεξαμενών ύδρευσης, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητά τους και να σταματήσει το τριτοκοσμικό φαινόμενο της μεταφοράς ιζήματος (λάσπης) στις βρύσες των συμπολιτών μας;

– Προτίθεται η Δημοτική Αρχή να προβεί στον καθαρισμό των χειμάρρων, ώστε να καταστεί δυνατή η συγκέντρωση των υδάτων τους στη διώρυγα (αύλακα) του Α.Ο.Σ.Α.Κ;

– Προτίθεται επιτέλους η Δημοτική Αρχή να προβεί στη συντήρηση-καθαρισμό των υφιστάμενων φραγμάτων και στην κατασκευή νέων;

– Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή για την ενεργοποίηση της μελέτης των αντιπλημμυρικών έργων που αφορούν στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ και την εκμετάλλευση των υδάτων που απορρέουν από αυτήν;

– Ποιο σχέδιο έχει εκπονήσει η Δημοτική Αρχή σε σχέση με τη χρήση των ιδιωτικών γεωτρήσεων;

Ποιο είναι τελικά το γενικό σχέδιο που έχει εκπονήσει η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση της κρίσης και πότε θα το γνωστοποιήσει στους συμπολίτες μας;

Επειδή, η επί σειρά ετών, αδυναμία άσκησης διοίκησης της Δημοτικής Αρχής μας έχει οδηγήσει στα γνωστά αποτελέσματα και συναισθανόμενοι την αγωνία των συμπολιτών μας, τους απευθύνουμε το εξής: Ψυχραιμία και υπομονή για λίγους μήνες ακόμη….

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.