ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

“Σαχ” Λιάκου στο Βέλο

Η φαρμακοποιός Ελένη Καραμανέα αποτελεί ένα δημοφιλές πρόσωπο που βάζει τις «Νέες Δυνάμεις» δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης στο μεγαλύτερο χωριό της Δημοτικής Ενότητας Βέλου

Μια σημαντική ανακοίνωση έκανε τις προηγούμενες μέρες ο συνδυασμός «Νέες Δυνάμεις» του υποψ. Δημάρχου Βέλου-Βόχας Μιχάλη Λιάκου. Πρόκειται φυσικά για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ελένης Καραμανέα στην δημοτική ενότητα Βέλου.

Η γνωστή και αγαπητή φαρμακοποιός, χήρα του αείμνηστου κτηνιάτρου Πέτρου Καραμανέα, αποτελεί αυτή τη στιγμή μία από τις ισχυρότερες παρουσίες στο ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Λιάκου, με δυνατές διασυνδέσεις στην τοπική κοινωνία, με πολυετείς δεσμούς φιλίας και εκτίμησης με τους κατοίκους του Βέλου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυρία Καραμανέα είχε δεχθεί πολλές φορές προτάσεις για να κατέβει υποψήφια στον δημοτικό εκλογικό στίβο, τις οποίες όμως απέρριπτε μέχρι σήμερα. Το γεγονός ότι τελικά ενέδωσε και πείστηκε από τις «Νέες Δυνάμεις» να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Λιάκου αποδεικνύει ότι η Ελένη Καραμανέα ενστερνίστηκε το όραμα του συνδυασμού για την διακυβέρνηση του δήμου Βέλου-Βόχας. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια σημαντική νίκη για τον φιλόδοξο συνδυασμό, που ευελπιστεί να παίξει σημαίνοντα ρόλο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Τι λένε οι πληροφορίες

Μόλις 4,5 μήνες πριν τις εκλογές, ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα από ό,τι εκτιμούμε ή φανταζόμαστε όλοι. Ήδη η προεκλογική περίοδος και η ενδεχόμενη δεύτερη κάλπη στις βουλευτικές εκλογές, έχουν καταναλώσει αρκετό πολύτιμο χρόνο από τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, που ξαφνικά θα βρεθούν να έχουν ελάχιστες εβδομάδες στη διάθεσή τους για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Αυτές οι συνθήκες φαίνεται ότι δεν λειτουργούν για τον συνδυασμό του Μιχάλη Λιάκου, που όπως μαθαίνουμε κινείται με μεθοδικότητα και προγραμματισμό, σταθερά προσηλωμένος στο χρονοδιάγραμμα που έχει ο ίδιος ορίσει. Εξάλλου, αυτό φαίνεται στις κινήσεις και στις στρατηγικές που αναπτύσσει, οι οποίες ξεκάθαρα δεν επηρεάζονται από τυχαία ή επιφανειακά γεγονότα, αλλά είναι αποτέλεσμα πολύμηνων ζυμώσεων. Δηλαδή, με απλά λόγια δεν τρέχει να ανακοινώσει υποψηφίους, με το άγχος ότι μπορεί να τους «χάσει», υποψηφίους «κομήτες» δηλαδή που όσο γρήγορα εμφανίζονται, τόσο γρήγορα μπορεί και να εξαφανιστούν!

Η ανακοίνωση της Ελένης Καραμανέα, η οποία όπως πληροφορούμαστε ακολουθείται και από σειρά άλλων ονομάτων εξίσου σημαντικών, ξεκαθαρίζει το τοπίο στο Βέλο και βάζει με σαφήνεια στη σκακιέρα, τους δύο «παίκτες». Πρόκειται προφανώς για τον νυν δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο, ο οποίος όπως είναι λογικό έχει το προβάδισμα και τον υποψήφιο δήμαρχο Μιχάλη Λιάκο, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του τους άλλους συνδυασμούς και τις όποιες πενιχρές κινήσεις τους. Οι πηγές μας τονίζουν με έμφαση ότι η παρουσία της αξιόλογης φαρμακοποιού «κλειδώνει» το Πάνω Βέλο, ενώ προσδίδει στον συνδυασμό επιπλέον κύρος, σοβαρότητα και στιβαρότητα προκειμένου να διασφαλίσει την δεύτερη θέση στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ο χρόνος θα δείξει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.