ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στις 29 Μαρτίου το 4ο συνέδριο «Επί Γης»

Στόχος του συνεδρίου εκτός από την συνεργασία και την εξωστρέφεια στον ευρύτερο χώρο της αγροτικής παραγωγής, είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των αγροτών γύρω από νέες μεθόδους  και πρακτικές καλλιέργειας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η διεξαγωγή του του 4ου Αγροτικού Συνεδρίου – Έκθεσης «Επί Γης», που διοργανώνει η εφημερίδα Πατρίς στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Aldemar Olympian Village» στη Σκαφιδιά Ηλείας, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με επιστημονικό συνεργάτη το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στο συνέδριο το οποίο αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον αγροτικό τομέα της χώρας, έχουν κληθεί να συμμετέχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες και πολιτικοί από ολόκληρη τη χώρα, ανάμεσα στους οποίους και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.       Η τοποθέτηση του κ. Φαρμάκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς διοικεί μια ιδιαίτερα εύφορη και παραγωγική Περιφέρεια όπως αυτή της Δυτικής Ελλάδας και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αναμένεται η συζήτηση που θα έχει με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος θα συμμετέχει στις εργασίες του συνεδρίου.

Ενημέρωση και εκπαίδευση στους αγρότες

Στόχος του συνεδρίου εκτός από την συνεργασία και την εξωστρέφεια στον ευρύτερο χώρο της αγροτικής παραγωγής, είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των αγροτών μας γύρω από νέες μεθόδους  και πρακτικές καλλιέργειας ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη οικονομία πόρων, η διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος, η εξασφάλιση μεγαλύτερης παραγωγής και η άριστη ποιότητα των προϊόντων.

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και της μορφολογίας του εδάφους της με τις απέραντες εκτάσεις που διαθέτει, μπορεί και επιβάλλεται να συμπεριληφθεί στις κορυφαίες περιφέρειες της χώρας, με το «Επί Γης» να αποτελεί το «διαβατήριο» για την επίτευξη αυτού του σκοπού, τόσο στην ελληνική, όσο και την Ευρωπαϊκή Αγροτική Κοινότητα.

Σε πρώτο πλάνο η καλλιέργεια ελιάς και φράουλας

Η ατζέντα των θεμάτων του 4ου «Επί Γης» αγκαλιάζει ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο της χώρας καθώς πρόκειται για ένα Πανελλαδικό Συνέδριο – Έκθεση.

Από τα θέματά του δεν θα μπορούσε να λείπει η καλλιέργεια της ελιάς με ειδική ενότητα τις «Προοπτικές ανάπτυξης της ελαιοκαλλιέργειας. – Η ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα και τον κόσμο – Παρούσα κατάσταση και προοπτικές», αρκεί να σημειωθεί ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα σε παραγωγή ελαιολάδου μετά την Ισπανία και την Ιταλία.

Στην ατζέντα του «Επί Γης» περιλαμβάνεται και η καλλιέργεια της φράουλας και θα συζητηθεί εκτενώς στην ενότητα «Η καλλιέργεια της Φράουλας στην Ελλάδα. Νέες Προκλήσεις και Προοπτικές ανάπτυξης, μέσω της γενετικής βελτίωσης», με τη Δυτική Ελλάδα να είναι «πρωταθλήτρια» παραγωγής φράουλας σε ολόκληρη τη χώρα.

Άλλα θέματα που περιλαμβάνονται στις εργασίες του συνεδρίου είναι η εξέλιξη της Γαλακτοπαραγωγής και της Ζωικής Παραγωγής, ο κλάδος της Αλιείας και της Ιχθυοκαλλιέργειας, η ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας μέσω των τοπικών προϊόντων και η προώθησή τους μέσω του Αγροτουρισμού, οι Θερμοκηπιακές Καλλιέργειες, η Ενεργειακή Αξιοποίηση, η Κυκλική Οικονομία στον Πρωτογενή τομέα, οι Καινοτόμες Τεχνολογίες στις Καλλιέργειες, η Διαχείριση των υδάτινων πόρων και άλλα ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την Ελληνική Αγροτική Οικονομία.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.