ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δήμος Βέλου-Βόχας: Περίθαλψη και όχι εγκατάλειψη για τα αδέσποτα!

Συνεργασία του δήμου με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων φιλοδοξεί να δώσει λύσει στο σοβαρό πρόβλημα της εγκατάλειψης – Άμεσα θα τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος

Η εγκατάλειψη και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει τις κοινωνίες, δημιουργώντας ποικίλα ζητήματα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Στο δήμο Βέλου Βόχας γίνεται προσπάθεια από τον Οκτώβριο του 2017 το θέμα των αδέσποτων να ελεγχθεί με πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμού, τσιπαρίσματος και περιθάλψεως των άτυχων εγκαταλελειμμένων ζώων.

Πρόσφατα, ο Δήμος για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος προχώρησε σε καταρχήν συμφωνία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), που καλύπτει τις ανάγκες 19 Δήμων της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες συνάντηση στο Δημαρχείο Βέλου-Βόχας στο Ζευγολατιό, μεταξύ του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου και της Προέδρου του ΝΠΔΔ “ΑΝΕΛΙΞΗ” και υπεύθυνης Δημ. Συμβούλου Μαρίας Καλλίρη, με την αντιπροσωπεία του διαδημοτικού φορέα με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, τον Υπεύθυνο του ΔΙΚΕΠΑΖ Μιχάλη Ευθυμιάδη και τον Γενικό Γραμματέα του ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργο Κατσαντώνη.

Στη συνάντηση συναποφασίστηκε να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες που θα καταστήσουν καλύτερη ποιοτικά, υγιέστερη και ασφαλέστερη για όλους, τη ζωή και την ύπαρξη για τα αδέσποτα συντροφιάς στα όρια του δήμου Βέλου-Βόχας.

Ο Πρόεδρος κ. Γουρδομιχάλης πρότεινε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της εγκατάλειψης και της περίθαλψης, υπόθεση πολύ σημαντική, η οποία αντιμετωπίζεται, με πολύ υπεύθυνο και επιστημονικό τρόπο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ.

Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την βελτίωση της εικόνας των τετράποδων φίλων μας, στην περιοχή του Δήμου και τόνισε ότι άμεσα θα θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία με έναν τέτοιο διαδημοτικό φορέα υψηλής εμπειρίας και αποτελεσματικότητας.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν με τη βεβαιότητα ότι σύντομα τα αδέσποτα θα τεθούν στην ακόμα εντονότερη φροντίδα του Δήμου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.