ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Βέλου-Βόχας: Αμείωτο το ενδιαφέρον για τα προσφερόμενα προγράμματα

Δηλώσεις της προέδρου του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» Μαρίας Καλλίρη για την πορεία των αιτήσεων και το θετικό αποτύπωμα των προγραμμάτων στην τοπική κοινωνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται και με αμείωτο ενδιαφέρον από πλευράς δημοτών, η υποβολή αιτήσεων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Βέλου-Βόχας, του οποίου η λειτουργία συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης – Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης).

Στον φετινό κύκλο προσφέρονται δωρεάν, εκπαιδευτικά προγράμματα και μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:

Α/ΑΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΣΕ ΩΡΕΣΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΔΙΑ ΖΩΣΗΣ
1Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα –e-επιχειρείν25ΧΧ
2Βασικά Αγγλικά Α150ΧΧ
3Χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε ισχύ για αγροτικές δραστηριότητες10ΧΧ
4Βασικά Ιταλικά Α150ΧΧ
5Εθελοντισμός και κοινωνική δράση25ΧΧ

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

Μαρία Καλλίρη πρόεδρος ΝΠΔΔ «Ανέλιξη»: “Το κοινωνικό αποτύπωμα των προγραμμάτων έχει καταγραφεί ως θετικό”

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» δήμου Βέλου-Βόχας, κα Μαρία Καλλίρη που υλοποιεί τα προγράμματα της Διά Βίου Μάθησης, αναφερόμενη στον φετινό κύκλο μαθημάτων αλλά και στους επιτυχημένους προηγούμενους κύκλους τόνισε ότι η δημοτική αρχή Βέλου-Βόχας πιστεύει στα οφέλη της Διά Βίου Μάθησης, εργάζεται για την εμπέδωσή της στην τοπική κοινωνία και υποστηρίζει κάθε χρόνο τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων.

Η κυρία Καλλίρη αναφέρθηκε στο θετικό κοινωνικό αποτύπωμα των προγραμμάτων και στην καθοριστική συμβολή τους μέσω της παροχής επιπλέον γνωστικών εφοδίων στην αναγέννηση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η πρόεδρος της “Ανέλιξης” απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους πολίτες του Δήμου Βέλου-Βόχας που διψούν για μάθηση, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, εργασιακής κατάστασης, να αδράξουν την ευκαιρία και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Επιπλέον η Μαρία Καλλίρη απηύθυνε ειδική πρόσκληση προς τους συλλόγους της περιοχής που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν προγράμματα για τα μέλη τους, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία, αποκτώντας πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες.

Πληροφορίες και εγγραφές

Η εγγραφή στα προγράμματα μπορεί να γίνει τηλεφωνικά ή με email. Για τη συμπλήρωση των θέσεων κριτήριο αποτελεί αποκλειστικά η σειρά προτεραιότητας.

Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, για τα τμήματα που υλοποιούνται μέσω δια ζώσης παρακολούθησης, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 ή βεβαίωσης νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόησης (rapid test ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βέλου Βόχας

Τηλ. :2742 360308/2741 050422/2741 050421

Ταχ. Διεύθυνση:Αγ.Μαρινας 101

Email: voyrliotaki@1306.syzefxis.gov.grpapageon@1306.syzefxis.gov.gr/, koinonikipolitiki@1306.syzefxis.gov.gr

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.