ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Στο έλεος κλεφτών και δολιοφθορέων η Πουλίτσα

Όλο και πιο συχνά καταγράφονται περιστατικά κλοπών και εκτεταμένων ζημιών σε υποδομές ύδρευσης και ηλεκτρικής ενέργειας

Στο έλεος κλεφτών και δολιοφθορέων φαίνεται ότι βρίσκεται η Κοινότητα Πουλίτσας. Τα περιστατικά πληθαίνουν και εμφανίζονται όλο και πιο συχνά, καθώς η αστυνόμευση είναι πρακτικά αδύνατον να τα προλάβει όλα.

Πριν λίγο καιρό σε χτήμα της περιοχής βρέθηκαν τα «υπολείμματα» του υποσταθμού 9 (μετασχηματιστής) της ΔΕΗ. Ο μετασχηματιστής είχε αφαιρεθεί, με όποιες συνέπειες μπορεί να είχε αυτό στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και είχε λαφυραγωγηθεί. Όπως σημείωνε τότε σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Κοινότητα Πουλίτσας:

«Και το έργο τους συνεχίζεται χωρίς φόβο χωρίς πάθος!!! Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα μοτέρ, αντλιοστάσια κάθε φορά που αποφασίζουν οι γύφτοι να βγάλουν μεροκάματο….

Βορρά στις ορέξεις τους αυτή τη φορά ο υποσταθμός 9 στα σύνορα Πουλίτσας – Στιμάγκας για τρίτη φορά μέσα σε τρία χρόνια.

Κάθε κουτί (μετασχηματιστής) βάση υποδείξεων της ΔΕΗ στοιχίζει 15.000 ευρώ….!!!».

Δυστυχώς, η καταστροφική δράση συνεχίζεται αφού όπως φαίνεται χθες βράδυ (8/04) η νέα λεία των κλεφτών αφορούσε στις κοινοτικές βάνες ύδρευσης. Οι δράστες αφαίρεσαν τα τιμόνια (ρόδες) τα οποία όπως υπογραμμίζεται στην σχετική ανάρτηση της Κοινότητας Πουλίτσας είναι ιδιαίτερα ακριβά και άρα δύσκολο να αντικατασταθούν.

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει:

«Οτιδήποτε στραβό, κακό, εγκληματικό, ανάποδο στο χωριό μας ξέρουμε ότι την ευθύνη την φέρουν οι γύφτοι!!!

Τελεία και παύλα._

Ας βάλουμε λίγο «AZAX» στο μυαλό μας, να το σκουπίσουμε από θολές σκέψεις.

Το πρώτο στραβό είναι το έγκλημα καθαυτό, η κλοπή, η καταστροφή, η ζημιά.

Το δεύτερο έγκλημα είναι ο κλεπταποδόχος, αυτός που παραλαμβάνει και τους πληρώνει να του φέρνουν τέτοιου είδους πράγματα…

Και στα δύο εγκλήματα είμαστε απέναντι…

Μόνοι μας όμως….

Ερώτηση:

Τι κάνουμε μόνοι μας απέναντι στους γύφτους;

Πόσο θα αντέξουμε να πληρώνουμε από την αρχή την αποκατάσταση μιας βλάβης (κλοπής συγκεκριμένα);;;

Στην φωτογραφία, έκλεψαν τα τιμόνια (ρόδες)στις κοινοτικές βάνες που λόγω μεγάλου μεγέθους είναι δύσκολο (και ακριβά) να τα αντικαταστήσουμε…. »

Από την πλευρά μας θέλουμε να σημειώσουμε ότι δεν γνωρίζουμε αν αυτοί που διαπράττουν τις κλοπές και τις δολιοφθορές είναι οι Ρομά (γύφτοι όπως αναφέρει το κείμενο της Κοινότητας). Κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει και ως εκ τούτου, ούτε να το πει με βεβαιότητα.

Αυτό όμως που είναι βέβαιον είναι ότι η κατάσταση αυτή είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Οπωσδήποτε οι αστυνομικές δυνάμεις σίγουρα δεν μπορεί να είναι πανταχού παρούσες και να προλαμβάνουν τα πάντα. Στην περίπτωση όμως των συγκεκριμένων κλοπών για χαλκό, σίδερα κ.λπ. η λύση κρύβεται οπωσδήποτε στους κλεπταποδόχους. Αυτοί και εντοπίζονται και είναι δυνατόν να ελεγχθούν, να τιμωρηθούν παραδειγματικά και να περιοριστεί η δράση τους.

Σήμερα, αύριο οι ρόδες της Κοινότητας Πουλίτσας θα πουληθούν σε κάποιους από αυτούς. Πόσο δύσκολο είναι να εντοπιστούν; Και εν τέλει ακόμη κι αν είναι δύσκολο, δεν είναι αδύνατον, ενώ είναι σίγουρο ότι αυτή είναι η μόνη λύση για το αιώνιο πρόβλημα.

Επιτέλους, ας ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα  προστατέψουν και την δημόσια και την ιδιωτική περιουσία από αυτά τα φαινόμενα. Τι άλλο πρέπει να περιμένουμε πια;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.