ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Δήμος Βέλου-Βόχας: “Θα είμαι υποψήφιος με τον Αννίβα το ’23”, λέει ο Τζίμης Τριανταφύλλου

Αποκλειστική συνέντευξη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δημήτρη Τριαντάφυλλου στην εφημερίδα μας – Θα στηρίξω τον Αννίβα Παπακυριάκο και θα είμαι δίπλα του για άλλη μια θητεία που θα ολοκληρώσει το έργο του και θα αλλάξει οριστικά την όψη του δήμου μας, δηλώνει ο έμπειρος αυτοδιοικητικός

‣ Kύριε αντιδήμαρχε της καθαριότητας, κύριε Τριανταφύλλου, πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι η διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας Πελοποννήσου θα γίνεται πλέον κεντρικά, αφού ολοκληρώθηκε το έργο και ξεκίνησε η μεταφορά των σκουπιδιών στην μονάδα επεξεργασίας στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας. Τι σημαίνει αυτό για την διαχείριση απορριμμάτων στον δήμο Βέλου-Βόχας.

Πρώτα από όλα να πούμε ότι η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας είναι η μοναδική λύση σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Όπως γνωρίζετε πέρασε από σαράντα κύματα για να υλοποιηθεί, από καθυστερήσεις, αναβολές ακόμα και να ματαιωθεί κινδύνεψε.

Εδώ και αρκετό καιρό όμως γνωρίζαμε ότι το έργο ολοκληρώνεται και άρα ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στην μονάδα της Παλαιοχούνης. Πρακτικά, αυτό για τον δήμο μας σημαίνει ότι σιγά-σιγά και όταν το πρόγραμμα λειτουργήσει πλήρως η αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλες τις Κοινότητες θα είναι τακτική και συνεχής. Δεν υπάρχει πλέον η ανησυχία και ο φόβος για το πού θα πάνε – νόμιμα – τα σκουπίδια μας συνεπώς η καθαριότητα θα περάσει σε άλλο επίπεδο.

Μάλιστα, ο δήμος μας έχει ήδη εντάξει στο στόλο των απορριμματοφόρων του δύο νέα οχήματα από το «Φιλόδημος» και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και επιπλέον μηχανήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό (σκούπα, κλαδοτεμαχιστή) που θα διευκολύνουν την γρήγορη αποκομιδή των σκουπιδιών.

‣ Σε σχέση με το κόστος της κεντρικής διαχείρισης που θα επιβαρύνει κάθε δήμο, τι αλλάζει;

Δεν μπορώ να μιλήσω γενικά για τους άλλους δήμους, όμως στον δήμο μας γνωρίζαμε ότι η κεντρική διαχείριση απαιτεί ένα επιπλέον σημαντικό κόστος. Για το λόγο αυτό προετοιμαστήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Πρέπει να ξέρετε ότι σε συνεργασία με τον δήμαρχό μας τον Αννίβα Παπακυριάκο κάναμε ενέργειες και εξασφαλίσαμε υποδομές για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την διαλογή στην πηγή. 11 συστήματα υπόγειων κάδων ανακύκλωσης και σύμμικτων απορριμμάτων έχουν τοποθετηθεί ή τοποθετούνται σε διάφορες Κοινότητες του δήμου μας. Αγοράσαμε επιπλέον κάδους ανακύκλωσης, καθώς και κάδους για γυαλί (μπουκάλια κλπ) οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει πολλές εκδηλώσεις ενημέρωσης για την υποστήριξη της ανακύκλωσης και τη διαλογή στην πηγή. Ο ίδιος ο δήμαρχος θα πρέπει να θυμάστε ότι έκανε μια μεγάλη ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία μας.

Το σημαντικότερο σε όλα αυτά είναι η χρηματοδότηση με 500.000€ του Πράσινου Σημείου που ήδη κατασκευάζεται στο Ζευγολατιό και θα διαχειρίζεται ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί. Δεκάδες κίτρινοι κάδοι για την συγκέντρωση του χαρτιού θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του δήμου μας.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο δήμος μας πρωτοστάτησε στην δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης στο Σπαθοβούνι, ώστε τα απορριμματοφόρα μας να μην είναι αναγκασμένα να μετακινούνται έως την Αρκαδία για να αφήσουν το φορτίο τους. Ο Σταθμός στο Σπαθοβούνι θα μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς και κατά συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση του δήμου μας.

‣ Ενόψει εορτών του Πάσχα και των καθιερωμένων εργασιών καθαριότητας που γίνονται θα θέλατε να πείτε κάτι στους κατοίκους;

Γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνονται πολλές εργασίες καθαριότητας κυρίως σε κήπους, ενώ το Πάσχα είναι μια ευκαιρία για όσους έχουν παραθεριστικές κατοικίες στην περιοχή μας να έρθουν να τις ανοίξουν και να τις συντηρήσουν. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους επισκέπτες και κατοίκους του δήμου μας να ακολουθήσουν τους κανόνες της υπηρεσίας καθαριότητας και να μην αφήνουν κλαδούρια και άλλα υλικά φυτικής προέλευσης είτε μέσα στους κάδους είτε δίπλα από αυτούς.

Το ίδιο θέλω να παρακαλέσω και για τα ογκώδη απορρίμματα που πιθανόν να προκύψουν. Ας τηλεφωνήσουν στην υπηρεσία μας και ας έρθουν σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους να γίνει η αποκομιδή τους σωστά και οργανωμένα. Κανέναν δεν τιμά η εικόνα που βλέπουμε με τα ογκώδη και τα κλαδιά ή τα γκαζόν πεταμένα δίπλα στους κάδους στη μέση του δρόμου. Πρέπει οι ίδιοι να σεβαστούμε και να προστατέψουμε τον τόπο μας.

‣ Κύριε Τριανταφύλλου, κλείνοντας την μικρή αυτή συνέντευξή μας θα ήθελα να σας κάνω και μια ερώτηση ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023. Τι θα κάνει ο Τζίμης; Θα είστε πάλι υποψήφιος;

Οι δημοτικές εκλογές του 2023 δεν είναι ούτε κοντά ούτε μακριά. Βλέπουμε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει διεργασίες και ζυμώσεις. Προσωπικά, είμαι άνθρωπος που μιλάω έξω από τα δόντια και απολύτως ξεκάθαρα. Σας λέω λοιπόν ότι τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Θεωρώ ότι ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος αφού πέρασε τα πέτρινα χρόνια αυτού του δήμου, ξεπέρασε τις οικονομικές, οργανωτικές και διοικητικές δυσκολίες που υπήρξαν, έφερε μεγάλες χρηματοδοτήσεις και έργα που αλλάζουν την όψη του δήμου μας, δικαιούται να δει το έργο του να ολοκληρώνεται.

Για να το πω λαϊκά δικαιούται να κόψει τις κορδέλες από τα έργα που αυτός οραματίστηκε, διεκδίκησε και εξασφάλισε.
Επομένως, απλά και ξεκάθαρα σάς δηλώνω ότι στις δημοτικές εκλογές του 2023 θα στηρίξω τον Αννίβα Παπακυριάκο και θα είμαι δίπλα τους υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για άλλη μια θητεία που θα ολοκληρώσει το έργο του και θα αλλάξει οριστικά την όψη του δήμου μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.