ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Αλέξης Καλλίρης: «Στείλτε τους πίσω τον λογαριασμό»

Ο συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της οργάνωσης μελών Βέλου-Βόχας εξηγεί γιατί οι εκλογές για πρόεδρο στις 15 Μαΐου θα είναι η αρχή της πορείας για την μεγάλη νίκη

Ερ: Στις 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εσωκομματικές διαδικασίες και το μεγάλο εγχείρημα εκλογής προέδρου-εγγραφής νέων μελών ταυτόχρονα. Είστε έτοιμοι;

Απ: Είμαστε πανέτοιμες και πανέτοιμοι, με ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση και ορμή. Επί ένα τρίμηνο τα μέλη όλων των οργανώσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, με πολύ καλή συμμετοχή και ώσμωση συμμετείχαμε σε συνελεύσεις και επιτροπές σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που ετοίμασαν το 3ο Συνέδριό μας.

Ερ: Τα συνεδριακά τα παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον, δεν μένει όμως μία κάποια-έστω μικρή δυσαρέσκεια για τις αστοχίες και ΄΄γκρίνιες΄΄ της τελευταίας στιγμής;

Απ: Μα αυτό ακριβώς επιδιώκουμε! Όχι μόνο να ακουστούν όλες οι φωνές αλλά ειδικά η ΄΄μειοψηφία΄΄ να ακουστεί πιο έντονα και δυνατά, αυτό είναι το μέτρο και υποχρέωσή μας. Αυτός επίσης είναι ο λόγος που για πρώτη φορά κάθε πολίτης της χώρας είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει σε ζωντανό χρόνο κάθε λεπτό του 4ημερου μαραθωνίου μας. Άλλωστε με τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρο, όλοι προεδρικοί είμαστε.

Είμαστε αυτοί που χωρίς φόβο, με πολύ πάθος ανοίξαμε όλες τις πόρτες και στον χώρο του Συνεδρίου και στις πλατφόρμες των μέσων μας να παρακολουθούν όλες και όλοι στη χώρα και αλλού. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, είμαστε περήφανοι και όταν λέμε συμμετοχική Δημοκρατία το εννοούμε!

Ερ: Και μετά το Συνέδριο τι;

Απ: Τώρα ξεκινάει η μεγάλη πορεία στους πολίτες, η μεγάλη μας υποχρέωση να μετουσιώσουμε το όραμα του Αλέξη Τσίπρα για ουσιαστική γείωση και επαφή με τον κόσμο. Έχουμε την μεγάλη τιμή και υποχρέωση να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι, να βγούμε από το καβούκι και κακώς εννοούμενη συστολή που μας διακρίνει. Το μήνυμα θα ακουστεί και θα φτάσει, σας βεβαιώνω.

Ερ: Ναι αλλά έχετε εκλογές για Κεντρική Επιτροπή και πρόεδρο, δεν σημαίνει αυτό ότι θα πάει πίσω αυτή η ΄΄πορεία στους πολίτες΄΄;

Απ: Αυτό ακριβώς είναι το δικό μας στοίχημα. Το στοίχημα των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εκλογή προέδρου, είναι αυτό που θα οργανώσουμε ώστε το μήνυμα της αλλαγής και της μεγάλης νίκης που έρχεται να φτάσει σε κάθε σπίτι. Ξέρετε οι διαδικασίες εκλογής προέδρου δεν θα γίνουν με το σύστημα ΄΄είδα φως και μπήκα΄΄ αλλά κάθε πολίτης που θα έρθει να συμμετάσχει θα εγγραφεί αυτομάτως και σαν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Γι’ αυτό το λόγο και σύμφωνα με τις προδιαθέσεις του κόσμου και τα μηνύματα που λαμβάνουμε η Οργάνωση μας θα στήσει τρείς κάλπες σε Ζευγολατιό, Βέλο και Βραχάτι, δεν θα μας φτάσει μόνο μία, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Ερ: Έχω την εντύπωση ότι ανεβάζετε ψηλά τον πήχη, δεν έχει κινδύνους αυτό σε περίπτωση που η συμμετοχή θα είναι μικρότερη σε σχέση με ανάλογες διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ φερ’ ειπείν; Και μιας και το ‘φερε, θα συνεργαστείτε τελικά;

Απ: Ο μόνος πήχης που έχει ανέβει ψηλά είναι να πιεστεί αφόρητα από την κοινωνία το σύστημα Μητσοτάκη και να προκηρύξει εκλογές το ταχύτερο δυνατόν. Η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πλέον αδιαμφισβήτητη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εγγραφεί συνειδητά στο εκλογικό σώμα σαν το μεγάλο κόμμα της Προοδευτικής Παράταξης. Το βλέπουμε και εμείς σε πολύ έντονο βαθμό από το 2019 και μετά που χιλιάδες πολίτες στοιχήθηκαν και συνεχίζουν με μεγάλους ρυθμούς να το κάνουν δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα. Καθιερώσαμε περήφανα κι ομόφωνα την ίση συμμετοχή με το μέτρο 50-50 σε άντρες και γυναίκες, σε όλες τις δραστηριότητες μας. Άρα το μόνο μέτρο συμμετοχής που μας ενδιαφέρει είναι ότι όσες εγγραφές θα γίνουν στις 15 Μαΐου αλλά και μετά θα είναι συνειδητές πράξης προσφοράς με πολιτικούς και συλλογικούς όρους και ανιδιοτελείς σκοπούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετασχηματίζεται σε φορέα κοινωνικής πλειοψηφίας, γίνεται αμεσοδημοκρατικό κόμμα με ψηφιακό μητρώο. Η συμμετοχή θα είναι καθολική και ίση, σε εσωτερικά δημοψηφίσματα, σε μεγάλα ζητήματα και πολλά άλλα. Είναι και αυτό κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και είμαστε και γι’ αυτό περήφανοι.

Άρα ο μόνος πήχης που έχουμε να περάσουμε δεν είναι αριθμητικός- αυτός θα έρθει νομοτελειακά, αλλά ποιοτικός, με ενεργή συμμετοχή και προσφορά. Για το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ τέλος, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι προοδευτική με ηγεμονικό πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν έχει ούτε η χώρα ούτε όσοι ζούμε σ αυτή την πολυτέλεια να μην εκμεταλλευθούμε την απλή αναλογική που βάζει πάνω στο τραπέζι την σύγκλιση προγραμμάτων. Σε κάθε άλλη περίπτωση την λύση θα ξαναδώσουν οι κάλπες με ενισχυμένο πλειοψηφικό σύστημα και αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όλα θα πάνε καλά όμως από την πρώτη κάλπη, δεν θα χρειαστεί κι άλλη εκλογική αναμέτρηση, αυτό πιστεύουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.