ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δημαρχείο Ζευγολατιού: Την μια μέρα υπέγραψαν την άλλη ξεκίνησαν οι εργασίες!

Υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για την πολυπόθητη αποπεράτωση του δημαρχιακού καταστήματος του δήμου Βέλου-Βόχας στο Ζευγολατιό – Την επομένη της υπογραφής ξεκίνησε το έργο – Το κτήριο περιλαμβάνει εκτός από γραφεία και υπηρεσίες κι ένα σύγχρονο Δημοτικό Θέατρο

Η αποπεράτωση του δημαρχιακού καταστήματος του δήμου Βέλου-Βόχας, στο Ζευγολατιό, ήταν ένα έργο που αποτελούσε τον διακαή πόθο της τοπικής κοινωνίας εδώ και δύο δεκαετίες. Οι εργασίες στο σημαντικό αυτό έργο οι οποίες είχαν ξεκινήσει το 2002, διεκόπησαν – για λόγους που έχουμε αναλύσει πολλαπλώς σε προηγούμενα ρεπορτάζ της εφημερίδας μας – το 2008 και από τότε το έργο παλινδρομούσε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μεταξύ «προτροπών» για την μετατροπή του σε ΚΤΕΟ Αγροτικών Μηχανημάτων και σοβαρών προσπαθειών για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την αποπεράτωσή του.

Όλα αυτά, ευτυχώς, ανήκουν πια στο παρελθόν. Την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 μετά από χρόνια προσπαθειών και προσδοκιών υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο, ο οποίος την επόμενη κιόλας μέρα έπιασε δουλειά!

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο γραφείο του Δημάρχου Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου παρουσία αντιδημάρχων και προέδρων των νομικών προσώπων του δήμου, καθώς και αρκετών ΜΜΕ που βρέθηκαν εκεί και κατέγραψαν την ιστορική, για τον δήμο Βέλου-Βόχας, στιγμή.

Παρόντες ήταν, λοιπόν, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ανδρέας Σιάχος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μιχάλης Σδράλης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νίκος Ρόζος, η πρόεδρος της «Ανέλιξης» κα Μαρία Καλλίρη, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βόχας κ. Γιώργος Δαληβίγκας, ενώ ανειλημμένη υποχρέωση στο πλαίσιο των καθηκόντων τους ως αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Υποδομών κράτησε τους Δημ. Τριανταφύλλου και Θοδ. Ράπτη εκτός. Παρόντες ήταν ακόμη ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Κώστας Τριανταφύλλου και φυσικά η Γενική Γραμματέας του δήμου Βέλου-Βόχας κα Νάντια Δημητρίου.

Οι υπογραφές έπεσαν γρήγορα και όπως ευχήθηκε χαριτολογώντας ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, με την ίδια γρηγοράδα να γίνει και το έργο!

Φαίνεται ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Παπαδόπουλος πήρε πολύ σοβαρά την κουβέντα του δημάρχου διότι την άλλη μέρα, Τρίτη 9 Αυγούστου, από νωρίς το πρωί τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά, καθαρίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο του δημαρχείου, ώστε να δημιουργηθεί το εργοτάξιο και να αρχίσει η αποκατάσταση του φέροντος οργανισμού, δηλαδή με απλά λόγια να πλυθεί και να αποκατασταθεί η οικοδομή, που τόσα χρόνια παρέμενε εκτεθειμένη στα στοιχεία της φύσης.

Δηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης τόσο ο δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος όσο και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Παπαδόπουλος έκαναν δηλώσεις σχετικά με το έργο.

Ο Αννίβας μίλησε  για τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί και να προχωρήσει, τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν, τις αλλεπάλληλες μελέτες, την αφιλοκερδή εργασία ανθρώπων που πίστεψαν στο έργο και έδωσαν τον εαυτό τους για να βρεθεί διέξοδος, να ξεμπλοκάρει και να συμβασιοποιηθεί.

Επιπλέον, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι δέχθηκε σφοδρή κριτική όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη κι ότι δεν ήθελε να τελειώσει το έργο λεγόταν, δεν σταμάτησε στιγμή να προσπαθεί για την χρηματοδότηση και ολοκλήρωσή του, γεγονός που τελικά επιτεύχθηκε.

Ο δήμαρχος δεν έχασε την ευκαιρία να σημειώσει αντιπαραβάλλοντας τα έργα ότι κατ’ αναλογία και το έργο της ύδρευσης του δήμου, καθώς και όλες οι ενέργειες που γίνονται δέχονται εξίσου σφοδρή κριτική στην παρούσα στιγμή, όμως σε λίγο καιρό, θα δημοπρατηθούν τα έργα ύψους 7.000.000€ που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τότε θα καταλάβουν όλοι, ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Παπαδόπουλος με τη σειρά του μίλησε για την εξαιρετική σπουδαιότητα του έργου που αποτελεί πρόκληση και για την εταιρεία του. Εξήγησε ότι οι αυστηρές προδιαγραφές που υπάρχουν στις μελέτες του έργου θα καταστήσουν το δημαρχείο Ζευγολατιού, το πιο σύγχρονο δημαρχείο σε όλη την Κορινθία από άποψη υποδομών, τεχνολογικών και καινοτόμων υποδομών καθώς και λειτουργικότητας και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Όλες οι υπηρεσίες θα στεγαστούν στο νέο κτήριο, πλην των ΚΕΠ που θα παραμείνουν ως είναι σε Ζευγολατιό, Βραχάτι και Βέλο, ενώ όπως τονίστηκε η γη στην περιοχή, θα αποκτήσει μια τεράστια υπεραξία η οποία μπορεί να μην φαίνεται αυτή τη στιγμή αλλά θα γίνει αντιληπτή αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών.

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος ενημέρωσε ότι ήδη έχουν προωθηθεί οι μελέτες των κόμβων που θα συνδέουν την παλιά εθνική οδό με το δημαρχείο, γεγονός που θα αλλάξει ριζικά και θα αναβαθμίσει σημαντικά όλη την ευρύτερη περιοχή από το Βραχάτι μέχρι το Ζευγολατιό και θα καταστήσει το νέο δημαρχείο πραγματικό κέντρο του δήμου Βέλου-Βόχας αλλά και ευρύτερα της γεωγραφικής ενότητας της Βόχας.

Τέλος και οι δύο άνδρες είπαν ξεκάθαρα ότι στο χρονικό διάστημα του ενός χρόνου το δημαρχείο θα έχει ολοκληρωθεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.