ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Χρίστος Δήμας: Η Κόρινθος αναβαθμίζεται ενεργειακά με την επερχόμενη έλευση του φυσικού αερίου

«Η επερχόμενη έλευση του φυσικού αερίου στη Κόρινθο αναβαθμίζει ενεργειακά και αναπτυξιακά την περιοχή», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια των εργασιών διασύνδεσης της Κορίνθου με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Όπως έγραψε ο υφυπουργός στα social media: «Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Η επερχόμενη έλευση του φυσικού αερίου στη Κόρινθο αναβαθμίζει ενεργειακά και αναπτυξιακά την περιοχή μας.

Το αποτύπωμα της σημερινής επένδυσης και της έναρξης των εργασιών αναμένεται να επηρεάσει θετικά την καθημερινότητα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Είναι απολύτως απαραίτητο, να έχουμε ευρύτερο ενεργειακό μείγμα και να έχουμε πρόσβαση σε φιλικότερες από το λιγνίτη μορφές ενέργειας, όπως είναι το φυσικό αέριο.

Για την κυβέρνηση, αυτό αποτελεί μια προτεραιότητα που θα αναβαθμίσει την στρατηγική θέση της χώρας μας. Στα εγκαίνια για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Κόρινθο».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από παλαιότερη συνάντηση των εκπροσώπων της hengas που έχει αναλάβει το έργο με τον δήμαρχο Κορινθίων, ο χρονικός ορίζοντας του έργου προσδιορίζεται, για την πρώτη φάση, σε περίπου 5 χρόνια. Το κόστος της κατασκευής του δικτύου θα αγγίξει τα 8 εκατ. ευρώ, αλλά συνολικά (μαζί με το λειτουργικό κόστος) θα ξεπεράσει τα εννέα εκατομμύρια (9,4 εκατ.) ευρώ. Θα είναι ωστόσο μοιρασμένο σε πέντε έτη και η Edil θα το καλύψει με ίδια κεφάλαια, χωρίς δανεισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.