ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δυναμώνει ο Λιάκος – Νέες ανακοινώσεις υποψηφίων σε Βέλο και Βόχα

Συσπειρώνει το Βέλο, πατάει γερά στο Βραχάτι και ετοιμάζεται για εκπλήξεις στο Ζευγολατιό – Ενιαίο μέτωπο κεντροαριστερών δυνάμεων σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Γρανιτσιώτη

Σε ανακοινώσεις νέων υποψηφίων προέβη σήμερα, Πέμπτη 23 Μαρτίου ο Μιχάλης Λιάκος. Ο υποψήφιος δήμαρχος Βέλου-Βόχας συνεχίζοντας στο συγκροτημένο, ψύχραιμο και σταθερό δρόμο που έχει δείξει ότι ακολουθεί, έδωσε στην δημοσιότητα τέσσερα νέα ονόματα, δύο από την Δ.Ε. Βόχας και δύο από την Δ.Ε. Βέλου. Έτσι, στην παρούσα χρονική στιγμή, πέραν του νυν δημάρχου, για τον οποίον είναι παραπάνω από βέβαιη η κατάρτιση ψηφοδελτίου, οι «Νέες Δυνάμεις» του Μιχάλη Λιάκου, είναι ο μοναδικός αντιπολιτευόμενος συνδυασμός, που έχει ήδη ανακοινώσει μια πλειάδα υποψηφίων, με σταθερό ρυθμό και συνέπεια, μπαίνοντας ξεκάθαρα στο κάδρο του πιο σοβαρού αντιπάλου του Αννίβα.

Ποιοι ανακοινώθηκαν

Η Δήμητρα Κωνσταντίνου-Ελένη από το Βραχάτι, στέλεχος του Ιδιωτικού τομέα Υγείας, εργαζόμενη επί σειρά ετών στην Μαγνητική-Αξονική Τομογραφία Πελοποννήσου.  Η επαγγελματική ενασχόλησή της με τον χώρο της υγείας καθώς και η κοινωνική δράση της την έχουν καταστήσει ένα ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό μέλος της ευρύτερης κοινωνίας του δήμου Βέλου-Βόχας. Στη συνείδηση των δημοτών έχει καταγραφεί ως ένα άτομο με ευαισθησίες στην κοινωνική πρόνοια και τα θέματα υγείας, δοτικότητα και εθελοντική προσφορά. Το 2019 ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Θανάση Μανάβη, από τον οποίον διαχώρισε τη θέση της λίγο καιρό αργότερα. Η παρουσία της στο ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Λιάκου ισχυροποιεί τα «πατήματα» του υποψηφίου δημάρχου γενικότερα στην Δ.Ε. Βόχας και ειδικότερα στο Βραχάτι.

Ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Στρατής από το Βέλο. Πρόκειται για έναν τεχνοκράτη με πολύ καλή γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης, σημαντικό συνεργάτη του Μιχάλη Λιάκου επί σειρά ετών. Με εξιδεικευμένες γνώσεις σε δύσκολα θέματα όπως τα πολεοδομικά, αλλά και σφαιρική γνώση της τοπικής ανάπτυξης, η παρουσία του δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα στον συνδυασμό των «Νέων Δυνάμεων». Πέρα όμως από την επαγγελματική εμπειρία του και την αυτοδιοικητική κατάρτισή του ο Γιάννης Στρατής αποτελεί ένα σημαίνον και εξαιρετικά συμπαθές μέλος της κοινωνίας του Βέλου με ερείσματα σε όλους τους χώρους και η ψηφοσυλλεκτική ικανότητά του θεωρείται – από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ – εξαιρετικά υψηλή. Συνεπώς, πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά του Μιχάλη Λιάκου.

Ο εφοριακός Ανδρέας Γρανιτσιώτης είναι μια σημαντική προσθήκη στο επιτελείο των υποψηφίων του Μιχάλη Λιάκου, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο οποίος είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος Βέλου-Βόχας στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2014. Θυμίζουμε ότι ο κ. Γρανιτσιώτης είχε εκλεγεί με το συνδυασμό του Λεωνίδα Στεργιόπουλου με 321 ψήφους, δηλαδή πάνω από 120 περισσότερες από τον δεύτερο, του τότε συνδυασμού, Γιώργο Γεωργιόπουλο. Διαθέτει ευρύ κοινωνικό κύκλο στην Δημοτική Ενότητα Βόχας και κυρίως στο Βραχάτι όπου τα ερείσματά του είναι ισχυρά και από όπου αντλεί την μεγάλη δύναμή του. Η απουσία του από το ψηφοδέλτιο του Λεωνίδα Στεργιόπουλου το 2019 έγινε αισθητή κυρίως λόγω της χαμηλής πτήσης σε ψήφους στην Δ.Ε. Βόχας. Πρόκειται για μια ισχυρή παρουσία στο ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Λιάκου, που του δίνει σαφές προβάδισμα και στον χώρο της κεντροαριστεράς, δεδομένου ο κ. Γρανιτσιώτης είναι προβεβλημένο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έτσι φαίνεται ότι γύρω από τις «Νέες Δυνάμεις» διαμορφώνεται ένα ενιαίο κεντροαριστερό μέτωπο, που θα καθορίσει εν πολλοίς τις εξελίξεις.

Ο αρχιτέκτονας Γιάννης Οικονόμου από το Βέλο. Άλλη μια μεταγραφή του Μιχάλη Λιάκου από το ψηφοδέλτιο του 2019 του Θανάση Μανάβη. Ο Γιάννης Οικονόμου είχε συγκεντρώσει 276 ψήφους όντας υποψήφιος σε «τοπικιστικά αντίπαλο» ψηφοδέλτιο. Ο Γιάννης Οικονόμου αντλεί τη δύναμή του κυρίως από το Κάτω Βέλο. Η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Λιάκου ισχυροποιεί τις βάσεις του υποψηφίου δημάρχου, μέσα στην έδρα του, όπου φαίνεται να κυριαρχεί, ως συνδυασμός της αντιπολίτευσης.

Συσπειρώνει το Βέλο

Ο Μιχάλης Λιάκος με τις νέες ανακοινώσεις υποψηφίων που γνωστοποίησε σήμερα, φαίνεται ότι σχηματοποιεί σιγά-σιγά το περίγραμμα της δύναμης του και των ισχυρών ερεισμάτων που έχει, πρωτίστως στη γενέτειρά του, το Βέλο. Η μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία του, το ήπιο προφίλ και ο σοβαρός αντιπολιτευτικός λόγος τον κάνουν να πρωταγωνιστεί στην περιοχή της Δ.Ε. Βέλου και μαζί με τον νυν δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο να μοιράζονται την μερίδα του λέοντος, της εμπιστοσύνης του κόσμου. Γι αυτό και βλέπουμε ότι σημαντικά στελέχη της περιοχής – πέρα από αυτούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί – οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είχαν ενσωματωθεί σε άλλους συνδυασμούς, συσπειρώνονται πλέον γύρω από τον Μιχάλη Λιάκο, δίνοντάς του την απαραίτητη δυναμική για μια ισχυρή εκκίνηση από την έδρα του!

Πατάει και στο Βραχάτι

Από την άλλη όπως είναι ολοφάνερο στο «κάστρο» του Βραχατίου – που αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς τον πρώτο λόγο τον έχει ο Αννίβας – ο Μιχάλης Λιάκος βρίσκει γερά πατήματα και δημιουργεί τους δικούς του πυρήνες που βασίζονται σε άτομα έμπειρα αυτοδιοικητικά, με εξαιρετικές σχέσεις στην τοπική κοινωνία με σημαντική κοινωνική δράση. Έτσι σε μία κοινότητα που παραδοσιακά θεωρείται η πιο δύσκολη του δήμου Βέλου-Βόχας, αλλά και το «κλειδί» που δίνει την τελική νίκη στον  δήμαρχο, ο Μιχάλης Λιάκος κατάφερε να έχει αξιόλογους υποψηφίους, γεγονός που μειώνει δραματικά τις προοπτικές των άλλων συνδυασμών της αντιπολίτευσης να «πατήσουν».

Και στο Ζευγολατιό;

Στο Ζευγολατιό όπως φαίνεται την παρούσα χρονική στιγμή, καταγράφονται υποψήφιοι και υποψήφιες από όλους τους συνδυασμούς, καθώς στην έδρα του δήμου όλοι προσδοκούν να πάρουν ένα γενναίο κομμάτι. Η πολυδιάσπαση του Ζευγολατιού, ένα εκλογικό γεγονός που έχει καταγραφεί σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι σήμερα, ευνοεί αυτές τις συνθήκες και ενέργειες. Ο Μιχάλης Λιάκος έχει ήδη ανακοινώσει τον Γιώργο Βουδούρη, ως συντονιστή της Δημοτικής Ενότητας Βόχας, αλλά οι πληροφορίες μας λένε για ονόματα που θα προκαλέσουν έκπληξη στην τοπική κοινωνία και θα αλλάξουν δραματικά τους εκλογικούς συσχετισμούς. Ίδωμεν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.