ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Την ιδεολογική διαφορά μεταξύ της δημοτικής αρχής του Βασίλη Νανόπουλου και των αρχών που πρεσβεύει ο συνδυασμός Πράσινη Πόλη, εντοπίζει με την σύγκριση δύο φωτογραφιών ο Βλάσης Οικονόμου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα: «Η αριστερή εικόνα δείχνει την παρωχημένη αντίληψη των πλατειών, που αποτελούνται από υλικά δόμησης χωρίς να ανταποκρίνονται στον 21ο αιώνα της κλιματικής αλλαγής, της αύξησης της θερμοκρασίας πάνω στο μπετό, της ανάγκης μείωσης της θερμικής πίεσης ανάμεσα στα σπίτια και φυσικά της δημιουργίας άνετων λειτουργικών χώρων.

Εμείς», τονίζει ο κύριος Οικονόμου, «βασιζόμαστε στην μοντέρνα αντίληψη της Ευρώπης για την ανθεκτικότητα, όπου κυριαρχεί το πράσινο στις υφιστάμενες ή νέες πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, επιτρέποντας τη μείωση του φαινομένου της θερμικής νησίδας και έχοντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για τα κτίρια και τους κατοίκους.

Με την κυριαρχία του πρασίνου» εξηγεί «μειώνεται η θερμοκρασία το καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης, δημιουργείται χώρος άνεσης για τους πολίτες, ενώ το κόστος συντήρησης και κατασκευής μέσω δημοτικών τελών είναι σαφώς μικρότερο. Είμαστε ανοικτοί και στους Κορίνθιους επιχειρηματίες που ασχολούνται με την πράσινη δόμηση και αρχιτεκτονική για την αλλαγή σε λειτουργικές λύσεις μακριά από τις παλαιωμένες κοστοβόρες και τελικά άχρηστες (λειτουργικά) λύσεις που προσφέρει η δημοτική αρχή» καταλήγει.

Το πρασίνισμα των πλατειών

Ο κ. Οικονόμου επανέρχεται στο θέμα και γίνεται πιο αναλυτικός σε σχόλιό του αναφέροντας: «Απαντώντας στον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και στην συνέντευξή του στο Super Tv Πελοπόννησος ότι οι πλατείες δεν έχουν δέντρα και έχουν άλλο ρόλο, μάλλον δεν έχει γνώση των προσταγών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί πρασινίσματος των πλατειών και δημοσίων χώρων, για την αντιμετώπιση τόσο του φαινομένου της θερμικής νησίδας (λόγω κλιματικής μεταβολής) και της βελτίωσης της ποιότητας των πολιτών.

Το παραθέτω προς μελέτη» αναφέρει «και τον συμβουλεύω να παρακολουθεί και το έργο REGILIENCE (www.regilience.eu) για την ανθεκτικότητα των πόλεων. Εμείς στην “Πράσινη Πόλη – Δημήτρης Πρωτοπαπάς – Κόρινθος 2023” στοχεύουμε στη δημιουργία πράσινων χώρων στην θέση των νέων πλατειών, που δεν έχουν θέση πια στις νέες συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι περισσότερες πόλεις αναπτύσσουν ΝΕΕΣ πλατείες με έντονη δενδροφύτευση και φυσική σκίαση ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο», επισημαίνει κλείνοντας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.