ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Ποια είναι η «Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση Ζευγολατιού» και τι προσδοκά να πετύχει στις εκλογές του Οκτωβρίου

Ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα έκανε την εμφάνισή του την προηγούμενη εβδομάδα στο Ζευγολατιό με πρωτοστάτη τον Κώστα Παληό και υπό τον τίτλο «Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση Ζευγολατιού». Η αλήθεια είναι ότι τάραξε τα νερά των αυτοδιοικητικών ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην έδρα του δήμου, δημιουργώντας νέα δεδομένα και αναδιατάσσοντας το πολιτικό πεδίο.

Τι προσδοκά όμως ο Κώστας Παληός και οι συνεργάτες του από αυτή την δημόσια και ανοιχτή τοποθέτηση στον αυτοδιοικητικό χάρτη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών;

Είναι ξεκάθαρο νομίζουμε, από το πνεύμα και το ύφος της διακήρυξης ότι απευθύνεται στους κατοίκους του Ζευγολατιού, αποκλειστικά. Που σημαίνει ότι ο Κώστας Παληός θέτει τις βάσεις για την δημιουργία ενός συνδυασμού με στόχο το τοπικό συμβούλιο Ζευγολατιού. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η «Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση Ζευγολατιού» φαίνεται ότι αποτελείται τόσο από παλιά στελέχη όσο και από νέες προσθήκες.

Υπό αυτό το πρίσμα η τοποθέτηση της «Ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ζευγολατιού» δημιουργεί νέα δεδομένα, αφού η κίνηση εκπορεύεται από Ζευγολατιώτες δηλαδή έχει έντονο το στοιχείο της εντοπιότητας και των ερεισμάτων στην τοπική κοινωνία. Δηλαδή, με απλά λόγια η «Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση Ζευγολατιού» δημιουργήθηκε από Ζευγολατιώτες και αναζητά έναν υποψήφιο δήμαρχο με τον οποίο θα συνεργαστεί πέραν από τον νυν δήμαρχο και τον νυν αρχηγό της αντιπολίτευσης, όπως ξεκάθαρα σημειώνει στην διακήρυξή της.

Αυτό τι σημαίνει και πώς ανακατεύεται η τράπουλα των εκλογών;

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπαίνει ένας ακόμη παίκτης στο παιχνίδι, η τοποθέτηση του οποίου θα προσθέσει ειδικό βάρος σε έναν από τους νέους υποψηφίους δημάρχους. Σε ποιον; μένει να το δείξει ο χρόνος.

Το βέβαιον είναι ότι για πρώτη φορά από την έναρξη της μακράς προεκλογικής περιόδου που θα οδηγήσει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, στην έδρα του δήμου, την οποία μονοπωλούσε ο Θανάσης Μανάβης, εμφανίζεται ένας “αντίπαλος” αυτοδιοικητικός σχηματισμός, ο οποίος δημιουργεί ερείσματα τα οποία μένει να αποδείξει ο χρόνος, ποια θα είναι η δυναμική τους.

Αναλυτικά η διακήρυξη της «Ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ζευγολατιού»

«Συνδημότες του Δήμου Βέλου-Βόχας,

Φίλες και φίλοι του Ζευγολατιού

Εδώ και 13 χρόνια ζούμε όλοι την απόλυτη υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας στο Ζευγολατιό, στο Βέλο, στο Βραχάτι και στα χωριά μας.

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας  ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ! Το Ζευγολατιό  ΥΠΟΦΕΡΕΙ!

Τα βασικά προβλήματα του τόπου μας, το νερό και τα σκουπίδια, έχουν διογκωθεί! Οι αντοχές όλων μας έχουν εξαντληθεί!

Το Ζευγολατιό κινδυνεύει τους επόμενους μήνες να μείνει χωρίς νερό.

Ο σημερινός δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα, απέτυχαν παταγωδώς σε όλα.

Ακόμη και αυτές τις δύσκολες μέρες, με τον Δήμο μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το θέμα του νερού, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Αδυνατούν να καταλάβουν τί έχει συμβεί!

Από την άλλη, ο υποψήφιος δήμαρχος που προέρχεται από την πόλη μας και η ομάδα που τον ακολουθεί, δείχνουν ότι δεν είναι έτοιμοι, ούτε αυτή τη φορά να σηκώσουν το βάρος μιας τόσο μεγάλης ευθύνης!

Τα προβλήματα πλέον δεν λύνονται με το να τάζεις και να υπόσχεσαι πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.

Όλα αυτά, εμείς που αγαπάμε πραγματικά το Ζευγολατιό, αλλά και όλα τα μέρη του Δήμου μας, χωρίς αποκλεισμούς και τοπικισμούς, δεν μπορούμε να τα δεχτούμε άλλο μοιρολατρικά.

Γι’ αυτό και δημιουργούμε σήμερα την «Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση», για το Ζευγολατιό και για όλους τους πολίτες του Δήμου Βέλου-Βόχας, εκείνους που πιστεύουν ότι στον τόπο αυτόν αξίζει καλύτερη τύχη!

Μια νέα Τοπική Ομάδα μέσα στο Ζευγολατιό, αποτελούμενη από την παλιά γενιά που έχει βάλει πλάτη σε όλες τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε ο τόπος μας, έχοντας μαζί μας τη νέα γενιά, όλα τα παιδιά εκείνα που αποτελούν σήμερα την ελπίδα του Ζευγολατιού και είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση για να σώσουν τον τόπο τους.

Φίλες και φίλοι,

Η «Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση Ζευγολατιού», θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Ζευγολατιού στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβρη του 2023.

Στόχος μας είναι μόνο ένας.

Να φέρουμε μόνιμη και τελική λύση στα δύο πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Λύση για το νερό.  Λύση για τα σκουπίδια.

Αμέσως μετά τις Άγιες μέρες του Πάσχα, θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων τοπικών συμβούλων μας για το Τοπικό Συμβούλιο Ζευγολατιού.

Οι επαφές με όλους εκείνους τους συμπολίτες και από τα άλλα μέρη του Δήμου μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, έχουν ήδη ξεκινήσει!

Το Ζευγολατιό ξεκινάει σήμερα, για να φέρει τον Οκτώβρη τη μεγάλη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!», καταλήγει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.