ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός” τίμησε τον καθηγητή Αριστείδη Δουλαβέρα

Στις 16 Απριλίου 2024 και ώρα 19.00  ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», ο οποίος θεωρείται και η  πρώτη Ακαδηµία Γραµµάτων και Τεχνών της χώρας µας [ίδρυση 1865], τίµησε τον Κορίνθιο πανεπιστηµιακό καθηγητή Αριστείδη Ν. Δουλαβέρα, σε ειδική εκδήλωση στην Κεντρική Αίθουσα του Μεγάρου του, στην Αθήνα, ανακηρύσσοντάς τον  οµόφωνα Επίτιµο Μέλος του Συλλόγου, «ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΝΕΚΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗΣ».  Για την προσωπικότητα και το έργο του κ. Δουλαβέρα µίλησε ο κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Οµότιµος Καθηγητής Πανεπιστηµίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, και ακολούθησε  η επίδοση του σχετικού µεταλλίου, της περγαµηνής και της τιµητικής πλακέτας µε τον Ηνίοχο των Δελφών και η αντιφώνηση του τιµωµένου. Μαζί µε τον κ. Δουλαβέρα τιµήθηκαν επίσης  και οι :

  • Βαρβούνης Μανόλης, Καθηγητής και Κοσµήτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δηµοκρίτειου Παν/µίου Θράκης
  • Δηµάκος Γεώργιος, Οµότ. Καθηγητής ΠΤΔΕ του Πανεπιστηµίου Αθηνών.
  • Κουρέα-Κρεµαστινού Τζένη, Καθηγήτρια Δηµ. Υγείας στην Εθνική Σχολή Δηµόσιας Υγείας.
  • Κριάρη Ισµήνη, πρ. Πρύτανης του  Παντείου Παν/µίου.
  • Σαµαρά-Κρίσπη Αναστασία, Επίτιµη Δικηγόρος Αθηνών, τ. Δικηγόρος Μονάχου, Δρ. Νοµικής Σχολής Παν/µίου Μονάχου.

Σηµειώνουµε εδώ ότι κ. Δουλαβέρας τιµήθηκε  την  1η  Φεβρουαρίου 2024 και από την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων για τη προσφορά του στα Γράµµατα και τον πολιτισµό.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.