ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Το Βραχάτι βούλιαξε – Το Καρναβάλι του Δ. Βέλου-Βόχας απογειώθηκε!

Με σχέδιο, όραμα και άψογη διοργάνωση, η δημοτική αρχή Μανάβη μετέτρεψε ένα μέτριο τοπικό θεσμό σε κορυφαίο καρναβαλικό προορισμό, γεμίζοντας την παραλία Βραχατίου με χιλιάδες επισκέπτες και δίνοντας προοπτικές τεράστιας ώθησης στην τοπική οικονομία.

Η Αποκριά του 2025 θα μείνει στην ιστορία. Το Βραχάτι και συνολικά ο Δήμος Βέλου-Βόχας έγιναν το απόλυτο κέντρο της αποκριάτικης διασκέδασης, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και η εντυπωσιακή συναυλία της Ιουλίας Καλλιμάνη μετέτρεψαν την περιοχή σε έναν ατελείωτο πάρτι, με τη διασκέδαση να χτυπάει «κόκκινο» και την τοπική οικονομία να γνωρίζει πρωτόγνωρες στιγμές.

Όμως, αυτό το καρναβάλι δεν ήταν πάντα έτσι. Για χρόνια, η διοργάνωση ήταν μια τοπική εκδήλωση περιορισμένης εμβέλειας. Αυτό άλλαξε. Και άλλαξε γιατί υπήρξε σχέδιο, αποφασιστικότητα και ένα ξεκάθαρο όραμα από τη νέα δημοτική αρχή.

Μια εντυπωσιακή καρναβαλική παρέλαση

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Βραχάτι ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:30. Περισσότερα από 20 γκρουπ και 1.200 καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους, φορώντας ευφάνταστες στολές και συνοδευόμενοι από εντυπωσιακά άρματα που κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου. Πολύχρωμα κομφετί και σερπαντίνες γέμισαν τον αέρα, ενώ ο ρυθμός της μουσικής παρέσυρε μικρούς και μεγάλους σε ένα ξέφρενο γλέντι.

Η καρναβαλική πομπή ολοκληρώθηκε στην παραλιακή ζώνη με χιλιάδες κόσμου να την παρακολουθούν. Λίγες ώρες αργότερα κι ενώ ο κόσμος συνέρρεε σαν ποτάμι – παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες – ο Καρνάβαλος κάηκε εντυπωσιακά στο λιμάνι του Βραχατίου και η συναυλία της Ιουλίας Καλλιμάνη ξεκίνησε, ξεσηκώνοντας το κοινό. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τραγουδούσαν και χόρευαν, μετατρέποντας ολόκληρη την παραλία του Βραχατίου σε ένα απέραντο πάρτι που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Και για να σας δώσουμε μία τάξη μεγέθους του πλήθους που βρέθηκε στην παραλία Βραχατίου, οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις μιλάνε για 15.000 άτομα που παρέμειναν στο χώρο της συναυλίας. Αν σ’ αυτό συνυπολογίσουμε τον κόσμο που έφυγε και ήρθε, τη δυναμικότητα, δηλαδή, του κοινού, φαίνεται ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, κάθε ηλικίας, διασκέδασαν στο Καρναβάλι του Δ. Βέλου-Βόχας!

Οργάνωση, ασφάλεια και εξυπηρέτηση

Η επιτυχία του φετινού καρναβαλιού δεν οφείλεται μόνο στη μαζική προσέλευση, αλλά και στην άψογη οργάνωση. Οι δρόμοι του Βραχατίου έκλεισαν εγκαίρως, με ειδική φύλαξη και αστυνομική παρουσία, διασφαλίζοντας ότι όλοι διασκέδασαν με ασφάλεια. Εξασφαλίστηκε πάρκινγκ όπου άνετα οι επισκέπτες μπορούσαν να αφήσουν τα οχήματά τους.

Παράλληλα, ο Δήμος φρόντισε κάθε λεπτομέρεια: υπάλληλοι του Δήμου με ειδικές περιβολές βρίσκονταν σε κάθε γωνιά για να εξυπηρετούν τον κόσμο, να δίνουν πληροφορίες και να φροντίζουν για την ομαλή ροή της εκδήλωσης. Εξυπηρέτηση, άνεση, ασφάλεια. Το τρίπτυχο που έκανε την διοργάνωση ακόμα πιο επιτυχημένη ακόμα πιο προσιτή σε όλους. Οικογένειες με παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας διασκέδασαν ξέγνοιαστα απολαμβάνοντας μοναδικές στιγμές!

Η τοπική οικονομία σε άνθιση

Η τεράστια προσέλευση κόσμου είχε άμεσο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης ήταν ασφυκτικά γεμάτα, με τους επαγγελματίες να βλέπουν πρωτόγνωρη κίνηση. Καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ κατέγραψαν ρεκόρ τζίρου, αποδεικνύοντας ότι το καρναβάλι δεν είναι απλώς μια γιορτή, αλλά ένας οικονομικός μοχλός ανάπτυξης για τον Δήμο.

Επιπλέον, η επιτυχία του θεσμού δημιουργεί προοπτικές για το μέλλον. Το Βραχάτι και συνολικά ο Δήμος Βέλου-Βόχας μπορούν πλέον να επενδύσουν ακόμα περισσότερο στην αποκριάτικη διασκέδαση, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και καθιερώνοντας το καρναβάλι ως θεσμό πανελλαδικής εμβέλειας.

Το όραμα που έγινε πράξη

Η αλλαγή αυτή δεν ήρθε ξαφνικά. Η νέα δημοτική αρχή ξεκίνησε την προσπάθεια από πέρυσι, με το Καρναβάλι του 2024 να δίνει το πρώτο στίγμα της αλλαγής. Ο πήχης ανέβηκε, το προφίλ της διοργάνωσης αναβαθμίστηκε και ο κόσμος το αγκάλιασε με ενθουσιασμό. Φέτος, το Καρναβάλι του 2025 επιβεβαίωσε ότι η αλλαγή αυτή ήρθε για να μείνει.

Η επιτυχία, φυσικά, έχει ονόματα. Ο Δήμαρχος Θανάσης Μανάβης έθεσε το όραμα, και οι συνεργάτες του το έκαναν πράξη. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Παπαλέκα, είχε τον πλήρη συντονισμό της διοργάνωσης, φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιάννης Λάμπρου, διαχειρίστηκε και υλοποίησε όλες τις κρίσιμες πτυχές του σχεδιασμού, διασφαλίζοντας ότι όλα θα κυλήσουν άψογα. Αλλά και όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής συστρατεύτηκαν στην κοινή προσπάθεια που έδωσε τους καρπούς της επιτυχίας.

Πλέον, το Καρναβάλι του Δήμου Βέλου-Βόχας δεν είναι πια μια απλή εκδήλωση. Είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης, τουριστικής προβολής και οικονομικής ενίσχυσης της περιοχής. Και το πιο σημαντικό; Είναι μόνο η αρχή.

Ήδη επισκίασε το πολυετές και καθιερωμένο καρναβάλι του Λουτρακίου, παίρνοντας δικαίως την πρώτη θέση στις αποκριάτικες διοργανώσεις της Κορινθίας.

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας, φαίνεται λοιπόν, ότι αλλάζει επίπεδο και αποδεικνύει ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσει. Η Αποκριά του 2025 ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για έναν από τους τομείς της ανάπτυξης που επιδιώκεται. Και το στοίχημα αυτό κερδήθηκε πανηγυρικά.

Γιώτα Χρ. Αθανασούλη

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.