ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε η Σούλα Μπιτσάκου

Τέθηκε επικεφαλής της παράταξης “Το Μέλλον Σήμερα” – Χθες Σάββατο 19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ολομέλεια της παράταξης

Την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές του 2023 ανακοίνωσε η κα Σούλα Μπιτσάκου, ως επικεφαλής της παράταξης «Το Μέλλον Σήμερα» . Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης οι αποφάσεις πάρθηκαν σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αναγγελία καθόδου στις Δημοτικές Εκλογές 2023

Ολοκληρώθηκε σήμερα η ολομέλεια της Δημοτικής μας κίνησης »Το Μέλλον Σήμερα»

Προσκληθηκαν και απέυθυναν χαιρετισμό πρόεδροι Τοπικών Διαμερισμάτων

-Το σχέδιο καθόδου στις εκλογές εγκρίθηκε με 92% υπέρα και 8% λευκά

-Επικεφαλής εκλέχθηκε ομόφωνα η Σούλα (Ασπασία) Μπιτσάκου

Το τελικό κείμενο:

Σε έντεκα μήνες περίπου από σήμερα καλούμαστε να εκλέξουμε νέες αυτοδιοικητικές ηγεσίες και θέλουμε αυτές να εκφράζουν τον τόπο, να σηκώνουν τις ευθύνες της διακυβέρνησης στους ώμους τους.

Ηγεσίες που θα δίνουν προστιθέμενη αξία βιώσιμης ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες με σεβασμό στο περιβάλλον και με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ηγεσίες που βασίζονται στο συμμετοχικό στοιχείο και το δημιουργικό αποτύπωμα του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού που έχει ο Δήμος μας.

Ηγεσίες που τολμούν να συνδιαμορφώσουν με άλλες πρωτοπόρες και ανοιχτόμυαλες δυνάμεις και  με όρους έξω από ανταλλάγματα και τοπικιστικές αψιμαχίες.

Ηγεσίες με λίγα λόγια που θα διαβάσουν τις απαιτήσεις και θα στρέψουν την προσοχή τους σε προσωπικότητες με σαφές αυτοδιοικητικό στίγμα σε γνώση και προσφορά.

Είμαστε εδώ με την ειλικρινή μας βούληση και πρόταση να κάνουμε την υπέρβαση.

Πιστεύουμε ότι για την λειτουργία του Δήμου πρέπει να είμαστε προσανατολισμένοι πάντα σε λογική δραστηριοποίησης των πολιτών και συνεργασιών ευρύτερων αυτοδιοικητικών σχημάτων και προσωπικοτήτων.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει -ιδιαίτερα στον τόπο μας γιατί ο Δήμος έχει μείνει πολύ πίσω σε βασικές υποδομές και ικανότητα ενσωμάτωσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αδράνειας και απουσίας από κέντρα αποφάσεων.Οι απαιτήσεις των καιρών θέλουν Δήμους έτοιμους για την μετάβαση στο μέλλον.

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα έχουν προσανατολιστεί με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις σε Τοπικές Πράσινες Συμφωνίες, Κυκλική Αγροτική,Τουριστικη και Εμπορική Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή, Καινοτομία και Τοπική Ανάπτυξη με τα  Πολιτιστικά-Οικονομικά και Γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά κάθε τόπου.

Είμαστε δραστήριοι και εξωστρεφείς.Εκτιμούμε ότι μας αξίζει όλων μας να είμαστε αισιόδοξοι, ότι από εδώ και στο εξής η ανάκαμψη, το σχέδιο και οι πρακτικές που θ΄ακολουθήσουμε έχουν πίσω τους γερές βάσεις και μεγάλη συμμετοχή.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ

Στη λογική λοιπόν που περιγράψαμε παραπάνω ξεκινούμε από σήμερα μία πορεία που έχει σαν κομβικά χαρακτηριστικά τα εξής.

1.Καταθέτουμε σήμερα δημόσια την κάθοδο μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με σκοπό να είμαστε η ήρεμη δύναμη που θα δημιουργήσει τον ΤΡΙΤΟ ΠΟΛΟ ικανό και άξιο να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση που έρχεται και θα φέρει την μεγάλη αλλαγή στον Δήμο μας

2.Η δημιουργία αυτού του σχήματος επ ουδενί δεν θα μπει στη λογική παζαριών και προσωπικών σκοπιμοτήτων. Δεν θα υπάρξουν ούτε εκπλήξεις ούτε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες. Θα διαπραγματευθούμε αναλύοντας οράματα και σχέδια και  σύμφωνα με την δυναμική που θ΄αναπτύξουμε. Ολες μας οι αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα συζήτησης, θα επικυρωθούν συλλογικά και θα πορευτούμε συντεταγμένα.

3.Η συμφωνία με τα υπόλοιπα αυτοδιοικητικά σχήματα με βάση τις θέσεις μας θα μπεί πάνω στο τραπέζι, με δημόσια διαβούλευση, θα γίνει γνωστή σε κάθε δημότη και θα περιλαμβάνει τα εξής:

Α)Δημόσιος απολογισμός και παρουσία στα τοπικά διαμερίσματα

Β) απολογισμός έργου ανά τομέα κάθε χρόνο.

 Γ) διαφάνεια  σε κάθε μας πράξη.

Θα κατέλθουμε σαν ίσοι μεταξύ ίσων, δεν παζαρεύουμε πόστα παρά θα τα κερδίσουμε μόνο αν οι πολίτες μας δώσουν τέτοια εντολή. Εκτιμούμε ότι από αύριο κιόλας οι εξελίξεις θα παρουσιάσουν μία δυναμική που θ’ αναδείξει επιπλέον δεδομένα που θα  αναπροσαρμόζουμε ανάλογα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.