ΕΚΛΟΓΕΣ

Τζένη Σουκαρά: “Αιχμή του δόρατός μας για την Κορινθία, το νερό”

Λίγα 24ώρα πριν την κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου 2023, η κυρία Τζένη Σουκαρά, υποψήφια βουλεύτρια Κορινθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραχώρησε στην εφημερίδα μας μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία μιλά από καρδιάς για όλα: Την απόφασή της να είναι υποψήφια, το διακύβευμα των εκλογών για την Κορινθία, αν όλοι είναι ίδιοι τελικά και την πεποίθησή της, ότι η πολιτική αλλαγή είναι χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών.

Κυρία Σουκαρά, είστε μια δημοσιογράφος με πολλά χρόνια καριέρας, κύρος και έγκριτο όνομα τόσο στους τοπικούς όσο και στους ευρύτερους κύκλους της δημοσιογραφίας. Μια επιτυχημένη καθόλα πορεία. Τι σας έπεισε να περάσετε στην αντίπερα όχθη, στην πολιτική δηλαδή, και να θέσετε υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία;
Η ζωή που ζούμε οι Έλληνες αυτή την 4ετία. Η φτωχοποίηση του λαού. Η πολιτική και κοινωνική κατάπτωση της χώρας μας. Η επιβολή της «εικονικής πραγματικότητας» μέσω της επικοινωνίας. Αυτά με οδήγησαν να πω το μεγάλο «ΝΑΙ» στην πολιτική. Γιατί 30 χρόνια καταγράφω τις μεγάλες και μικρές στιγμές της ζωής μας στην Κορινθία και στην Πελοπόννησο. Τέτοια κατάσταση δεν έζησα και δεν κατέγραψα ποτέ. Σήμερα παραδίδει μια κυβέρνηση που έταξε στους Έλληνες ανάπτυξη, επιτελικό κράτος, θέσεις εργασίας και μετά από 4 χρόνια οι αγρότες έχουν καταστραφεί ,οι μισθοί και οι συντάξεις εξανεμίζονται μέχρι τις 15 κάθε μήνα, οι επαγγελματίες έχουν γονατίσει. Ζούμε με κουπόνια και καλάθια του νοικοκυριού, 700.000 Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους με τον πτωχευτικό κώδικα και η κυβέρνηση αυτή λέει πως «πάμε καλά».
Καμία κρίση δεν διαχειρίσθηκε σωστά ούτε την υγειονομική κρίση ούτε την ενεργειακή. Και στις δυο οι Έλληνες γίναμε πειραματόζωα μιας ιδιότυπης συνευθύνης.
Ήταν ο πρωθυπουργός που ποτέ δεν έφταιξε, ποτέ δεν γνώριζε, ποτέ δεν ήξερε.
Στην πρώτη κρίση βιώσαμε τον εγκλεισμό και την ανασφάλεια.
Πριν έλθει η ενεργειακή κρίση οι Έλληνες συναντηθήκαμε με την ακρίβεια. Και μετά με την αισχροκέρδεια βαφτίστηκε κρίση.
Γι’ αυτούς του λόγους συμμετέχω ως υποψήφια βουλεύτρια με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας. Για την ανατροπή της πιο σκληρής νεοδεξιάς που γνώρισε ο τόπος μετά την μεταπολίτευση. Γιατί θέλω να φωτιστεί η Ελλάδα με ημέρες δημοκρατίας και δικαιοσύνης για όλους.

Είστε όλοι ίδιοι, τελικά; Γιατί αυτό ισχυρίζονται κάποιοι.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και άφησε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία.
Αυτό δεν συνέβη ποτέ και με καμία άλλη κυβέρνηση.
Μας έταξαν ανάπτυξη και νέες δουλειές και φτωχοποίησαν τη χώρα.
Έλεγαν πως είναι νοικοκυραίοι και άριστοι ήθελαν να φτιάξουν επιτελικό κράτος αλλά μέσα σε ένα μόνο χρόνο έχουν δώσει 10 δισ. ευρώ σε κουπόνια για να επιδοτούν την αισχροκέρδεια.
Στην πολιτική τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων και δική μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Όχι να βάλουμε πλάτες στην αισχροκέρδεια των λίγων όπως έκανε αυτά τα 4 χρόνια η ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι σε καιρό μνημονίου, μπόρεσε και βρήκε χρήματα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που άφησε η ΝΔ το 2014, να υπάρχει δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους, να ενισχυθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, να ενισχυθεί το ΕΣΥ που το 2014 κατέρρεε, να αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες .
Η ΝΔ είχε μια τριετία χωρίς περιορισμούς και με άφθονη ρευστότητα για να κάνουν όποια πολιτική ήθελαν.
Επέλεξαν να μην ενισχύσουν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία και να ενισχύσουν μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι προκλητικό να μας κουνούν το δάκτυλο αυτοί που έχουν το σύνολο των ευθυνών για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες λόγω της ακρίβειας και της διαφθοράς.
Είδαμε τις διαφορές και στην Κορινθία.
Δόθηκαν πολλά χρήματα στην Αυτοδιοίκηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», έργα τα οποία εξελίσσονται αυτήν την τετραετία. Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πολλά έργα υποδομής.
Τι έκαναν αυτά τα 4 χρόνια 2 υπουργοί, ένας βουλευτής και μια σύμβουλος του πρωθυπουργού;
Το Φράγμα του Ασωπού σταμάτησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ το παρέδωσε στο 70% της ολοκλήρωσής του.
Τι έκαναν για το πρόβλημα της λειψυδρίας που μαστιγώνει την αγροτιά; Υπάρχουν πολιτικοί που εκλέγονται χρόνια τώρα στην Κορινθία. Δεν προνόησαν; Δεν ήξεραν; Δεν έκαναν τίποτα.
Τι έκαναν αυτά τα 4 χρόνια για το ΕΣΥ που κατέρρευσε; Το Νοσοκομείο Κορίνθου ; Τις δομές Υγείας; Οι γιατροί του νομού ένωσαν τις δυνάμεις τους και κτυπούν καμπανάκι για την κατάσταση που επικρατεί. Ούτε μία πρόσληψη γιατρού δεν έγινε στην Κορινθία, παρά την εξαγγελία των 850 προσλήψεων ιατρικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας. Είναι επιτυχία αυτό;
Ποια η θέση των πολιτικών της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση του νερού;
Ποια η θέση των βουλευτών της ΝΔ για το νόμο Χατζηδάκη που ήδη έχει οδηγήσει σε εργασιακό μεσαίωνα τις εργασιακές σχέσεις. Οι εργαζόμενοι της Κορινθίας αισθάνονται ανασφάλεια από τις πρόσφατες ομαδικές απολύσεις σε εργοστάσιο της περιοχής.
Επομένως δεν είμαστε όλοι ίδιοι γιατί οι πολιτικές μας είναι διαφορετικές.

Για την Κορινθία ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών; Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κριτήρια με τα οποία θα έρθει ο Κορίνθιος στην κάλπη την Κυριακή και τι έχετε να του απαντήσετε σε αυτό;
Τα ερωτήματα που έθεσα παραπάνω για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας αλλά και στο σύνολο της χώρας αποτελούν και το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου.
Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από τις πολιτικές ανόρθωσης της οικονομίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Η αύξηση μισθών, ρύθμιση χρεών και μείωση τιμών είναι η πρώτη ανάσα της κοινωνίας τις πρώτες 50 ημέρες.
Αιχμή του δόρατος για την Κορινθία μας είναι το νερό και μετά τις εκλογές θα είναι η άμεση προτεραιότητά μας.
Η χάραξη μιας νέας εθνικής αγροτικής πολιτικής αλλά και η άμεση ανακούφιση των αγροτών μας είναι επίσης το μεγάλο μας στοίχημα.
Αρκετά χρήματα κατασπαταλήθηκαν στον Κορινθιακό για μελέτες που αφορούν τη διάβρωση, πακτωλός χρημάτων για το Φαραωνικό έργο στη Διώρυγα .Τώρα πρέπει να παλέψουμε για αυτά τα προβλήματα που έπρεπε να λυθούν και δεν λύθηκαν αλλά και για άλλα. Τις γερασμένες υπηρεσίες, τα κτίρια που καταρρέουν, το Πανεπιστήμιο που δεν αγκαλιάσαμε.
Το διακύβευμα στην Κορινθία είναι θέμα επιλογής των πολιτικών εκείνων που θα έχουν επίκεντρο την κοινωνία και μόνο.

Καταλήγοντας κα Σουκαρά, χρησιμοποιώντας το σύνθημά σας σε αυτές τι εκλογές, θέλω να σας ρωτήσω: “Η Φωνή των Πολλών” θα δικαιωθεί σε αυτές τις εκλογές;
Κάθε μέρα που μας φέρνει πιο κοντά στις εκλογές μου δημιουργεί τη βεβαιότητα πως η φωνή των πολλών θα ακουστεί τόσο ηχηρά την Κυριακή που θα είναι ικανή να αποτελέσει απαρχή της νέας εποχής που έρχεται. Για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα μας και τη Κορινθία. Να αποκαταστήσουμε το κράτος δικαίου και την δημοκρατία.
Σε αυτή τη νέα Ελλάδα, ναι, η φωνή των πολλών έχω την αίσθηση πως θα βρίσκει ευήκοα ώτα και θα βρεθεί στο προσκήνιο.
Καλώ όλους τους συμπολίτες μου λοιπόν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Και στις 21 Μαΐου να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η πολιτική αλλαγή είναι χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών. Η πολιτική ανατροπή μιας τέτοιας κυβέρνησης με πολλές πτυχές καθεστωτισμού είναι ευθύνη μας.
Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου για την εκτίμηση και την υποδοχή που μου έκαναν όπου και αν βρέθηκα σε όλη την Κορινθία. Έζησα συγκινητικές στιγμές. Δίνω την υπόσχεση πως, όπως τόσα χρόνια η εμπιστοσύνη τους ήταν «η υπογραφή» μου, έτσι και τώρα, η εμπιστοσύνη τους θα είναι η δύναμή μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η δική μου στεντόρεια φωνή. Με τη νίκη λοιπόν! Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.