ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Επιτέλους! Λύση στο πρόβλημα της διάβρωσης στις ακτές της Σαμούτανης Βραχατίου

Επιτόπου βρέθηκε ο Τάσος Γκιολής, επιβλέποντας την έναρξη των εργασιών σε ένα έργο που φέρει τη σφραγίδα του – Παρόντες δήμαρχος και αντιδήμαρχοι Βέλου-Βόχας – Ικανοποιημένος ο Αννίβας από την έναρξη των εργασιών

Στο Βραχάτι και συγκεκριμένα στις ανατολικές ακτές του, στην περιοχή της Σαμούτανης, βρέθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής. Η επίσκεψη σηματοδότησε και την έναρξη των εργασιών για την αντιμετώπιση της διάβρωσης, του τόσο σημαντικού έργου, με το οποίο θα αποκατασταθεί η ακτογραμμή στην περιοχή.

Στο συγκεκριμένο σημείο το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών, η εισχώρηση της θάλασσας στη στεριά χρόνο με το χρόνο έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις και εκτός του γεγονότος ότι είχαν κυριολεκτικά «εξαφανιστεί» εντελώς οι παραλίες, την ίδια στιγμή η παραλιακή οδός είχε καταστεί επικίνδυνη από τα υπόσκαφα φαγώματα που δημιουργούσε η θάλασσα.

Το έργο, που ξεκίνησε να εκτελείται και αναμένεται να εξασφαλίσει το βέλτιστο βαθμό προστασίας της παράκτιας ζώνης, αφορά στην τοποθέτηση συρματοκιβωτίων για την προστασία των ακτών, της οικιστικής περιοχής, αλλά των τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων που αναπτύσσονται κατά μήκος της παραλιακής της Σαμούτανης.

Το παρόν στην επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή έδωσαν ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σιάχος, η πρόεδρος της Ανέλιξης Μαρία Καλλίρη, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βόχας Γιώργος Δαληβίγκας, καθώς και ο πρόεδρος του Βραχατίου Γιώργος Βασιλείου.

Έργο με τη σφραγίδα Γκιολή

Η περιφερειακή αρχή Νίκα αντιμετώπισε με σοβαρότητα και ταχύτητα ένα χρόνιο, ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα της κορινθιακής ακτογραμμής. Για την υλοποίηση των παρεμβάσεων έργο έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ και οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

Αναμφισβήτητα το έργο που υλοποιείται φέρει τη σφραγίδα του Τάσου Γκιολή, ο οποίος λειτουργώντας σε πνεύμα συνεργασίας με όλους τους δημάρχους των παραλιακών δήμων, προώθησε το κρίσιμο ζήτημα, που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας επί σειρά ετών.  

Η αναχαίτιση της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού αποτελεί ζωτικής σημασίας έργο το οποίο θα προστατέψει επιτέλους τόσο τις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ) όσο και τις  ιδιωτικές περιουσίες, μετά από  χρόνια αδιαφορίας της προηγούμενης περιφερειακής αρχής.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έναρξη των εργασιών εμφανίστηκε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, ο οποίος επί σειρά ετών πίεζε για την πραγματοποίηση έργων ανάσχεσης της διάβρωσης τόσο των ανατολικών όσο και των δυτικών ακτών του δήμου του.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τον αντιπεριφερειάρχη αλλά και τον περιφερειάρχη για την αντιμετώπιση του μείζονος ζητήματος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.